Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

A. K. Verma tok ferie for 24 år siden og kom aldri tilbake. Nå har han omsider fått sparken

Indisk byråkrati.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det hender at også vi her hjemme på berget tar oss selv i å klage på at byråkratiet og statsapparatet er både stort, saktegående og lite handlekraftige.

India derimot, er et helt annet kapittel.

Lang ferie The Guardian forteller historien om en ingeniør-assistent ved navn A.K Verma som i 1980 ble ansatt i Indias departement for offentlig arbeid. Ti år senere fikk han nok, ga blaffen i hva sjefene sa og tok seg en ferie.

En lang ferie.

- Han ba om permisjon, men denne ble aldri godkjent. Etter det nektet han å komme tilbake på jobb, heter det i en pressemelding.

Selv om han to år senere, i 1992, ble funnet skyldig i et alvorlig tilfelle av «skulking» skulle det ta ytterligere 22 år før oppsigelsen faktisk gikk igjennom.

Ikke nok med det, det måtte et regjeringsmedlem til - ministeren for urban utvikling.

Sjokkert De offentlig ansatte i India har ord på seg for å være notorisk sene, ta seg lange pauser og ikke nødvendigvis etterstrebe effektivitet og punktlighet.

I 2012 gjorde et Hong Kong-basert risikoanalyse-selskap en undersøkelse, og fant ut at det indiske byråkratiet langt på vei var det verste blant Asias største land.

Ifølge The Guardian blir det sagt at statsminister Narenda Modi ble så sjokkert over hva han så i maktens korridorer etter sin valgseier i mai, at han innførte en ny protokoll.

Han utviklet et rykte for å møte opp uannonsert på vilkårlige kontorer for å sjekke at hans ansatte faktisk var der de skulle være og gjorde det de skulle gjøre.

Denne frykten for å bli tatt på fersken av sjefen selv skal ha økt oppmøte-frekvensen veldig, og det rapporteres til og med at golfbanen i Delhi tidvis har nærmest forlatt på ukedager.

Uten at man skal trekke noen forhastede konklusjoner.
Lik Dagbladet på Facebook. Lik Dagbladet på Facebook.