Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Å kjøpe dyr hytte er som å kjøpe Lamborghini

Giganthytter i fjellheimen faller like fort i pris som en ny Lamborghini, mener eiendomsmegler Anders Langtind.

HYTTE: Eiendomsmegler Anders Langtind sammenligner det å kjøpe dyr hytte med å kjøpe en Lamborghini. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen
HYTTE: Eiendomsmegler Anders Langtind sammenligner det å kjøpe dyr hytte med å kjøpe en Lamborghini. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Fjellhyttemarkedet avgikk med døden med finanskrisen i 2008. Særlig luksusmarkedet ble hardt rammet, skriver Finansavisen i dag.

Likevel investeres det som aldri før i gigantiske hyttepalasser på fjellet.

25 - 50 millioner Fredag solgte Geilo-megler Christian Haatuft Reidar Michaelsens giganthytte på Geilo for 35 millioner kroner, 13 millioner under prisantydning og anslagsvis 15 millioner, tilsvarende 30 prosent, under nypris.

Ikke langt unna, i Budalen, har McKinsey-topp Simen Vier Simensen bygget et en kjempehytte. Prisen vet ingen, men det antydes opp mot Michaelsen-nivå.

I Havsdalen på Geilo bygges det også hytter på 400 kvadratmeter og like over nyttår fikk vi høre om Wilhelmsen-familien som hadde bygget hytte til over 50 millioner kroner på Hafjell.

På Norefjell, helt oppe på oversiden av 903-prosjektet, oppføres det ifølge Finansavisen en rekke hytter til mellom 25 og 35 millioner kroner.

- Mange har en drøm om å bygge sitt eget. Øverst på Norefjell ble det skilt ut 31 attraktive tomter med svært aggressiv regulering slik at man kan få bygge opptil 700 kvadratmeter. Før påske i fjor solgte jeg en prosjektert hytte på 650 kvadratmeter, og det er mange andre mellom 500 og 700, sier eiendomsmegler Anders Langtind til Finansavisen.

Som en Lamborghini Langting slår også fast at de som bygger for 20-30 millioner aldri får igjen pengene sine.

- Prisrekorden på Norefjell er på 12 millioner. Det er som å kjøpe en Lamborghini. Prisen er halvert etter den første natten, sier Langtind til avisen.

Geilo-megler Haatuft tror derimot at hyttebyggerne får igjen pengene de satser og vel så det, dersom de ikke bygger sært.

Flere nyheter - Så mye vil boligprisene falle
Warren: Lukk øynene og be for oppgang i 2014
To risikofaktorer som kan ødelegge oppgangen