STØTTER MANNEN: Reidun Øygard sa i retten i dag at hun ikke har noe tro på at mannen hennes har utsatt den unge jenta for overgrep. Eksordførerens kone fastholdt også at hun ikke mener det var noe galt i måten mannen snakket med den fornærmede tenåringen på  Skype.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STØTTER MANNEN: Reidun Øygard sa i retten i dag at hun ikke har noe tro på at mannen hennes har utsatt den unge jenta for overgrep. Eksordførerens kone fastholdt også at hun ikke mener det var noe galt i måten mannen snakket med den fornærmede tenåringen på Skype. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

- Å klare å få en samtale på Skype til å bli til samleie... for meg er det helt urimelig

Reidun Øygard sier hun ikke har noen tro på at det har foregått noe mellom ektemannen og den unge jenta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR (Dagbladet): I dag fortsatte Reidun Øygard sin forklaring i Edsivating lagmannsrett, hvor ektemannen Rune Øygard står tiltalt for overgrep mot ei ung jente.

Som i går, fastholder Reidun sin ektemanns uskyld. Hun mener også i dag at han ikke gjorde noe galt da han skrev med den unge jenta på Skype.

- Det var slik de snakket sammen - Vi snakket i går om hva du så som uakseptabel ordbruk. Igjen til disse Skype-meldingene: Anser du at de inneholder usunn dialog?, spurte lagdommer Røhnebæk.

 - Det som står der er ikke slik jeg ville ordlagt meg selv. Men det var sånn de snakket seg imellom, svarte Reidun Øygard.

- Det er ikke noen hemmelighet at mange har tolket det dit hen at det lå noe seksuelt i Skype-meldingene, hva er din tolkning?, spurte lagmannen.

- Jeg klarer ikke å følge dere på den tolkningen. Det var en del av slik de snakket sammen. Å klare å få en samtale på Skype til å bli til samleie... for meg er det helt urimelig. Det går rett og slett ikke an. De hadde sin måte å kommunisere på, det har jeg prøvd å forklare. At det lå noe galt i det... det gjorde det ikke. Jeg har ingen tro på at det har foregått noe slikt i det hele tatt, sa Reidun Øygard.

- Ungdommelig nivå I går fortalte Reidun at hun og Rune snakket om det at han delte rom med den unge jenta de gangene han tok henne med på hotellturer.

 - Det så jeg ikke på som så veldig rart. Jeg hadde sagt til Rune at hun var en begynnende voksen. Men han så ikke den problemstilling i det. Vi snakket med venner som sa at når de var på tur med sine barn gjorde de akkurat det samme. Da så ikke vi noe problem i det, sa Reidun.

Øygards forsvarer, Mette Yvonne Larsen spurte i dag om Reidun noe gang tenkte over jentas relasjon til Rune. Reidun gjentok da at hun reflekterte over det at jenta var i ferd med å bli mer voksen.

- Men samtidig hadde de en komunikasjon overfor hverandre som var på ungdommelig vis. Han senket seg ned på et nivå der han kommuniserte med henne. Jeg så aldri noe som kunne tyde på at det var noe misforhold dem imellom.

- Pleier si «inn og ut» - Så du noe som kunne minne om forelskelse?, spurte Larsen

- Den meste av tida var vi sammen alle tre, og jeg så aldri noe som tyda på forelskelse fra enten den ene eller den andre sida, svarte Reidun.

I går forklarte Rune Øygard at han brukte begrepet «inn og ut», for å vise totaliteten i en situasjon.

- Det betyr at alt er suverent bra og positivt, sa han.

Dette uttrykket går igjen i dialogen han hadde med den unge fornærmede jenta på Skype.

Også Reidun fikk spørsmål om uttrykket i dag, av forsvarer Larsen.

- Dette er noe Rune har fra sin far, som pleide å bruke uttrykket da han var glad, sa Reidun.

Kjente ikke til elskerinner Jentas bistandsadvokat Hjortdal spurte i dag Reidun om hun kjente til de to elskerinnene til Rune.

- Jeg er jo kjent med det, svarte hun.

Hjortdal leste så opp politiavhør fra 2011 hvor Reidun har sagt at hun ikke kjente til kvinnebekjentskapene. Også da skal Reidun ha nektet for at det kunne være sannsynlig.

- Dette var helt ukjent for vitnet, leser Hjortdal opp.

Bistandsadvokaten mener dette er relevant opp mot at Reidun Øygard sier hun heller ikke la merke til noe galt i relasjonen mellom tenåringsjenta og Rune Øygard. Hun mener dette ikke har skjedd.