- Å miste soldater er det verste som skjer oss

Gråtkvalt forsvarsminister på pressekonferanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen var tydelig preget og slet med å holde tårene tilbake, da hun i dag stilte på pressekonferanse i forbindelse med soldaten som i formiddag ble drept av en veibombe i Afghanistan.

- Hendelsen inntraff under en rutinemessig transport. Den nå avdøde kjørte i upansret kjøretøy. Ytterligere én ble brakt inn til undersøkelser, men er ikke alvorlig skadet, sier Erichsen, og opplyser at området var ansett for å være mindre risikofullt en mange andre i landet.

- Å miste soldater er noe av det verste som skjer oss, sier Erichsen, men påpeker at dødsfallet ikke endrer Afghanistan-politikken.

Nesten parallellt med pressekonferansen i regjeringskvartalet hadde Forsvarets fellesoperative hovedkvarter en pressekonferanse på Jåttå i Stavanger.

Kjørte i upansret bilDet var tre biler med norsk personell i kolonnen. To av disse var pansret, mens den drepte nordmannen satt i en upansret bil som kjørte helt foran.

Forsvarsministeren kunne ikke utdype hvilke vurderinger som lå til grunn for at den upansrede bilen kjørte først.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.