- Å oppheve forbudet mot e-sigaretter er viktigere enn Segway og lakrispiper

SV-Valen får også støtte fra uventet hold.

RØYKESTOPP: Stortingsrepresentant Snorre Valen (SV) er sjøl sigarettrøyker og håper nikotinholdige e-sigaretten blir lovlig i Norge i nærmeste framtid. Her nyter han en fullt lovlig nikotinfri e-sigarett i Trondheim torsdag. Foto: Privat
RØYKESTOPP: Stortingsrepresentant Snorre Valen (SV) er sjøl sigarettrøyker og håper nikotinholdige e-sigaretten blir lovlig i Norge i nærmeste framtid. Her nyter han en fullt lovlig nikotinfri e-sigarett i Trondheim torsdag. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Den nye regjeringen har jo varsla at de vil ta et oppgjør med forbudslinja. Å oppheve forbudet mot e-sigaretter med nikotin er viktigere enn Segway og lakrispiper, mener SVs stortingsrepresentant Snorre Valen.

Han får også støtte fra verdens største snusprodusent i Norge, Swedish Match Norge.

- Nå har vi sjansen I går kom rapporten Statens institutt for rusmiddelforsknings rapport «Hva er elektroniske sigaretter, hvor farlige er de og hvordan bør de reguleres?». Forsker Karl Erik Lund, som har skrevet rapporten, mener det er på høy tid å oppheve forbudet mot nikotinholdige e-sigaretter.

Stortingspolitiker Snorre Valen (SV) er enig med Lunds konklusjon.

- Det vil jo se veldig dumt ut for ikke-røykere å begynne med det, så e-sigaretter er tross alt et alternativ til røykere. Det burde være lett tilgjengelig for forbrukerne. E-sigarettene er bedre både for helsa og økonomien, mener han.

I dag sendte Valen et spørsmål til Stortingspresidenten rettet mot helseminister Bent Høie.

«E-sigaretter kan gjøre det enklere for mange å slutte med røuking. Skadevirkningene for røykeren er mindre, og e-siagrettene ser ut til å fjerne den dårlige påvirkningen passiv røyking har for omgivelsene. Vil statsråden sørge for at færre får helseskader på grunn av røyking ved å tillate e-sigaretter i Norge?»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer