«A pain in the ass for oss, helt klart»

Finance Credit-topp Trond Kristoffersen skal i avhør ha innrømmet forsøk på kjøp av kritisk journalist. Det skriver Dagens Næringsliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Journalist Bjørn Olav Jahr skrev i lengre tid kritiske artikler om Finance Credit-systemet. Nå innrømmer bedragerisiktede Trond Kristoffersen at det var Finance Credit som sto bak forsøket på å kjøpe journalisten. Pr-byrået Madland & Wara har tidligere hevdet at forsøket på å få Jahr over i en annen stilling var byråets eget initiativ.

- Vi hadde en løpende dialog om det fantes plass for ham hos Madland & Wara eller om det fantes klienter av Madland & Wara som hadde behov for en god journalist og medierådgiver, skal Kristoffersen ha sagt i et politiavhør foretatt 11. desember i fjor, skriver Dagens Næringsliv.

Madland & Wara fikk Finance Credit som kunde høsten 2001. Jahrs artikler i Kapital var et stort problem for ledelsen i Finance Credit.

- A pain in the ass for oss, helt klart. Det var et problem fordi han rett og slett var et kjempeproblem for oss, skal Kristoffersen ha sagt i avhøret.

Samme dag som Madland & Wara ga Jahr tilbud om ny jobb ble det overført en million kroner fra Finance Credit til et selskap kalt Green Media Insight. Økokrim her ifølge Kapital grunn til å tro at beløpet skulle videreføres til Madland & Wara.

Jarle Aabø, en av sju mediereådgivere i Madland & Wara, slutter nå i selskapet. Han vil ikke si noe til DN om hvorfor han slutter i selskapet nå.

- Jeg er som alle andre i arbeidslivet underlagt taushetsplikt, sier Aabø til DN.

(Dagbladet.no)