I FERD MED Å SELGES?: A-pressen hasteinnkaller til styremøte etter opplysninger i Dagbladet om at TV-kanalen er i ferd med å selges. Foto: Jacques Hvistendahl
I FERD MED Å SELGES?: A-pressen hasteinnkaller til styremøte etter opplysninger i Dagbladet om at TV-kanalen er i ferd med å selges. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

A-pressen hasteinnkaller til styremøte

A-pressen, som eier halvparten av TV2, hasteinnkaller til styremøte, etter opplysninger om at TV-kanalen er i ferd med å selges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det stemmer at det er innkalt til styremøte i A-pressen i morgen, men vi vet ikke hva det handler om. Det får vi ikke vite før i morgen. Enten handler det om en oppklaring rundt de siste dagers skriverier, eller så kommer det et vedtaksforslag om salg, sier en sentralt plassert kilde til Dagbladet.

Dagbladet skrev torsdag at TV2 er på vei til å havne på danske hender, fordi A-pressen vil selge en del av sin eierpost til danske Egmont.

Et slikt salg kan være første skritt på veien til å skape en nordisk TV-gigant.

A-pressen og Egmont eier i dag 50 prosent hver av aksjene i TV2.

Selskapene har gjensidig forkjøpsrett dersom den andre parten skulle ønske å selge. Ut ifra Dagbladets opplysninger er et slikt salg i sluttføringsfasen, men saken er ikke ennå blitt behandlet av styret i A-pressen.

Det kan skje i styremøtet det er innkalt til i morgen.

Styreleder i A-pressen AS, Erik Nord, vil ikke kommentere saken overfor Dagbladet.

- Jeg har ingen kommentar, verken til om vi har innkalt til styremøte eller til tidspunktet, sier Nord til Dagbladet.

Heller ikke konsernsjef i A-pressen, Thor Gjermund Eriksen, vil kommentere opplysningene om styremøtet.

A-pressens konsernutvalg gikk i går ut og sa at de er imot et salg av TV2.

A-pressens konsernutvalg poengterer at de ansattes representanter i A-pressen tidligere vært villig til å vurdere et salg av TV2 dersom dette er absolutt nødvendig for å finansiere et kjøp av Edda.

- Dette kjøpet er fremforhandlet, men fremdeles til behandling i både Kredittilsyn og Medietilsyn. Inntil de har sagt sitt, og kjøpet av EDDA er endelig bekreftet vil det være uaktuelt for de ansattes representanter å stemme for et salg av TV2, står det i pressemeldingen.