A-pressen vil selge BA til BT

Bergensavisens hovedaksjonær, A-pressen, ønsker å selge avisen til Bergens Tidende. Mandag skal styret i BT avgjøre om avisen skal gå i forhandlinger om kjøp av BA, skriver Bergens Tidende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BT-ledelsen mener at både BT og BA kan tjene stort på et samarbeid om trykking og distribusjon. Redaksjonelt er det ikke snakk om samarbeid. Dersom BT kjøper BA vil de to avisene fortsatt konkurrere, på samme måte som VG og Aftenposten, som har samme eier.

Utspill som BAs administrerende direktør og ansvarlig redaktør Olav Terje Bergo har kommet med i sin avis, blir i BT tolket som at han ikke ønsker at Bergens Tidende skal overta BA.

Ifølge BT har A-pressen gjort det klart at den vil selge sine BA-aksjer til BT, og at det ikke er andre som kjemper om beinet.

Bergo sier i en kommentar til NTB at det ikke er noe nytt i saken i forhold til det som kom fram i oktober i fjor, da det først ble kjent at BT ønsket å kjøpe BA.

- Vi er villige til å diskutere salg med BT, hvis vi får en invitasjon, men fortsatt venter vi på at BTs eiere skal avklare om de står bak direktørens utspill, sier Bergo.

Han legger til at BA ikke har tatt standpunkt til om de skal si ja til et eventuelt salg til BT.

- Det kommer an på hvilket tilbud som til slutt ligger på bordet, sier han.

(NTB)