- Å reise utenlands uten forsikring er som å spille russisk rulett

Du kan bli nektet behandling eller bli gjeldsoffer for resten av livet.

DYRT: Det kan fort svi for lommeboka dersom du havner på sykehus i utlandet uten forsikring. 
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
DYRT: Det kan fort svi for lommeboka dersom du havner på sykehus i utlandet uten forsikring. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Så mange som 1 av 5 reiser utenlands uten reiseforsikring. Det kan bli skjebnesvangert.

- Det er mange skrekkeksempler på reisende som har endt opp på skyehus i utlandet. Man kan bli nektet behandling hvis man ikke kan dokumentere at man har mulighet til å betale for seg, og det kan bli veldig dyrt hvis du først får behandling, sier assisterende informasjonsdirektør i Europeiske reiseforsikring, Emma Elisabeth Vennesland, til Dagbladet.

Sykdom skiller seg ut på prisnivå, og medisinsk behandling kan fort gjøre deg til gjeldsslave.

- Hvis du blir syk kan det for eksempel i USA koste opp mot 5000 dollar dagen. Hvis du i tillegg trenger operasjoner og luftambulanse hjem, koster det betydelig mer. Et skrekkeksempel fra USA endte opp med at en norsk kvinne måtte betale 3,2 millioner kroner etter behandling. Uten forsikring leker man med skjebnen, nesten som å spille russisk rulett, sier Vennesland.

Russisk rulett er et livsfarlig spill der man putter en kule inn i trommelen på en revolver, spinner den rundt, sikter mot sitt eget hode og fyrer av. Da er det én sjettedels sjanse for at man får en kule i hodet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer