Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Å, så pinlig!

TØNSBERG (Dagbladet): Norges største og mest beskjedne popstjerne akkurat nå er 71 år gammel og heter Odd Børretzen. - Skremmende og beklemmende med all denne oppmerksomheten, sier Børretzen som allerede har sikret seg gullplate for den nye cd'n «Vintersang».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var et presseoppbud av Oasiske dimensjoner da Børretzen og kollega Lars Martin Myhre inviterte til pressekonferanse og lanseringskonsert på Hotell Klubben i Tønsberg i går kveld. For Børretzen ble det nesten for mye.

- Dette er pinlig. Jeg får prestasjonsangst, konkluderer Børretzen, som deretter tar seg til pannen og sukker tungt. I den tøffeste platehøsten på mange år er en radmager og sliten pensjonist en av de som får aller mest oppmerksomhet.

Stolt jordfar

- Gratulerer med dagen, hilser platedirektør Audun Tylden i Tylden & Co i det herrene Børretzen og Myhre tar sete. Det kan Tylden si det. Han regner med å ha tjent rundt 10 millioner kroner på utgivelsen av Vestfold-trubadurenes forrige utgivelse, «Noen ganger er det all right», som per i dag har solgt 128500 og som har ligget rekordlange 93 uker på VG-lista.

- Jeg er stolt over å være jordfar for et slikt under, sier jordfar Tylden. Nå stiller han følgende poengterte spørsmål:

- Vil lynet slå ned for andre gang?

Foreløpig ser det svært så lyst ut, ettersom «Vintersang» har forhåndssolgt i 35000 eksemplarer. Også det synes Børretzen er ganske flaut.

- Ja, det skremmer meg litt. Kanskje er det en drittplate vi har laget. Folk har jo ikke hørt den ennå. Selv har jeg bare hørt den en gang, sier han.

Dynamitt

- Sammen er vi dynamitt, sier Børretzen og Myhre når de skal forklare den flodbølgeaktige suksessen. De registrerer med stor undring at de er blitt favoritter i studentmiljøer.

- Særlig unge kvinner ser ut til å elske oss, sier Børretzen. Og det har nok ingenting med sexappeal å gjøre, legger han til. Når Dagbladet lanserer teorien om at Børretzen er den første ræpper, blir han ganske lang i maska, og sier:

- Eh, jeg er nok ikke rytmisk nok i snakke-syngingen min til å bli kalt en ræpper. Men ræpp er innmari stilig.

Ikke slutt likevel

Platedirektør Tylden tilbød de to platekontrakt etter en konsert under Vinterspillene på Lillehammer høsten 1993.

- Jeg tenkte ikke så veldig kommersielt. Det var mest på grunn av den enorme respekten jeg har for Odd Børretzen, forteller Tylden. Han håpet å selge rundt 5000 av «Noen ganger...». Det gikk jo greit. Målet for «Vintersang» ligger på 12000. Men også den grensa ser ut til å passeres i ekspressfart. Men noen suksessplate nummer tre blir det ikke med parhestene.

- Jeg er 71 år, sliten og mener alvor når jeg sier at dettte er den siste plata, understreker Børretzen.

Myhre har mange planer på gang. Han skal blant annet lage en plate sammen med Arild Nyquist. Skjønt han er heller ikke så bråsikker på at det ikke blir noen ny plate sammen med Børretzen.

- Odd har snakket om å legge opp så lenge jeg har kjent ham. Og vi har kjent hverandre i snart 20 år, flirer han.

8. oktober: Anmeldelsen av albumet "Vintersang"

UFF SÅ POPULÆR: Svært hyggelig, men ganske så pinlig også.