Været:

- Å shit, det var her!

Voldsomt uvær herjet Oslo natt til søndag.

LYNNEDSLAG: Da Dagbladets Ola Magnussen Rydje filmet uværet fra leiligheten fikk han seg en skikkelig støkk. Video: Ola Magnussen Rydje. Reporter: Ola Magnussen Rydje / Elias Kr. Zahl-Pettersen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Voldsomt uvær herjet i Oslo i går kveld. Store regnbyger og kraftig tordenvær skapte utfordringer for noen hver som var ute i Oslo-natta.

Dagbladets journalist, Ola Magnussen Rydje, fikk uventet nærkontakt med lynet da det slo ned i hans leilighet i Oslo.

- Det var i det hele tatt ganske voldsom og ganske skremmende. Jeg tror ikke jeg tåler ett til av disse lynnedslagene, sier han.

Se det voldsomme lynnedslaget i videoen øverst i saken.

- Siden uværet kom har vi hatt veldig mye å gjøre. Jeg kan telle nærmere 70 oppdrag siden midnatt, som stort sett har vært knyttet til oversvømmelser og lynnedslag, sa stabssjef i Oslo brann- og redningsetat, Lars Magne Hovtun, til Dagbladet i morgentimene søndag. .

Livsfarlig.

Kåre Nesheim er førstehjelpsinstruktør i ambulansetjenesten til Røde Kors, og har jobbet med skader knyttet til lynnedslag i en årrekke.

Han sier til Dagbladet at dersom man er på feil sted til feil tid er lynnedslag livsfarlig.

- Blir du truffet direkte av lynet får du voldsomme krefter gjennom kroppen. Opp mot 300 000 ampere kan plutselig jage rundt i deg. Til sammenlikning har stikkontakten i husene våre kanskje opp til 60 ampere, sier Nesheim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer