Møtte skogens konge:

– Å skitt, jeg har ikke en sjans

Se hvordan Jan Kristian reagerte når han traff elgen.

ULYKKE: Jan Kristian Simensen fikk en uhyggelig overraskelse da han var ute på kjøretur. Video: Jan Kristian Simensen. Reporter: Bjørge Dahle Johansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ettermiddag fikk Jan Kristian Simensen et ublidt møte med skogens konge da han kom kjørende på fylkesvei 33 fra Hov på tur til Gjøvik.

- Plutselig var den bare der. Det var mørkt og jeg kjørte i rundt 80 kilometer i timen. Så smalt det, sier Jan Kristian Simensen til Dagbladet.

Kom heldigvis ikke inn i bilen

Simensen forteller at elgen så mot bilen da fronten traff den før den streifet frontruten og endte i kjørefeltet. Heldigvis var sammentreffet slik at elgen ikke var på tur inn i bilen.

BILEN: Slik så bilen til Jan Kristian Simensen etter det kraftige sammenstøten med elgen. Foto: Jan Kristian Simensen.
BILEN: Slik så bilen til Jan Kristian Simensen etter det kraftige sammenstøten med elgen. Foto: Jan Kristian Simensen. Vis mer

- Elgen ble liggende midt i veien innafor kjørefeltet og det kom ikke biler bakfra så det gikk greit. To møtende biler hadde akkurat passert og det kunne like gjerne vært en av dem som traff elgen, det var snakk om sekunder, sier Simensen til avisa Gudbrandsdølen Dagningen som omtalte saken først.

Var helt sjanseløs

På videoen kan man se at elgen plutselig kommer inn i bildet.

- På en slik strekning uten gatelys har man ikke noen sjanse til å få øye på dyret før det er for seint. Jeg har studert videoen bilde for bilde, og fra elgen dukker opp til det smeller, går det mindre enn to sekunder. Jeg var helt sjanseløs på å gjøre noe som helst, sier Simensen som var på tur hjem fra jobb da kollisjonen inntraff.

Den ene airbaggen i bilen ble utløst, og Simensen kunne gå uskadet ut av bilen etter møtet med elgen.

ELGEN: Denne elgen dukket plutselig opp foran bilen til Jan Kristian Simensen, som ikke hadde noen mulighet til å unngå kollisjonen. Foto: Jan Kristian Simensen.
ELGEN: Denne elgen dukket plutselig opp foran bilen til Jan Kristian Simensen, som ikke hadde noen mulighet til å unngå kollisjonen. Foto: Jan Kristian Simensen. Vis mer

- Jeg så og registrerte at det var en elg, og tenkte å skitt, her har jeg ikke en sjanse å stoppe. Så smalt det, og jeg er veldig glad for at det gikk som det gikk. Resultatet kunne for ha vært annerledes, sier Simensen til Dagbladet.

Han kjørte en solid god bil da uhellet var ute. Nå priser han seg lykkelig for at han ikke kjørte familiens bil nummer to.

Skremmende

- Jeg kjører en SUV og elgen kom heldigvis ikke inn i bilen. Hadde jeg kjørt den andre bilen, en Ford Fiesta, ja da tør jeg ikke tenke på hva som kunne ha skjedd. Det er skremmende å tenke på, sier Jan Kristian Simensen.

BILEN: Jan Kristian Simensen priser seg lykkelig over at han hadde en solid og litt høy bil da han kolliderte med elgen. Foto: Jan Kristian Simensen.
BILEN: Jan Kristian Simensen priser seg lykkelig over at han hadde en solid og litt høy bil da han kolliderte med elgen. Foto: Jan Kristian Simensen. Vis mer

Rett etter at det smalt var han litt usikker på hvordan det skulle bli å sette seg bak rattet igjen, men den sindige mannen sier at det ikke er noe problem nå.

– Jeg er ute å kjøre bil nå, så det går helt fint.

Han monterte et kamera i fronttruen for mange år siden, nettopp med tanke på at noe som dette kunne skje.

– Jeg har sneiet elgen tidligere, men aldri noe så alvorlig som dette. Kameraet har heldigvis bare fanget opp litt mer hyggelige stunder tidligere av rovdyr, fugler og elg. Denne gangen ble det litt mer alvorlig, sier Jan Kristian Simensen.

Simensen ringte til politiet og viltnemnda etter at ulykken hadde skjedd. Viltnemnda rykket ut, og elgen måtte avlives på stedet.

Ifølge NAF er det nærmere 8 000 elg, hjort og rådyr som blir påkjørt og drept hvert år. Risikoen for å møte vilt på veien er stor hele året.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer