- Å skylde på andre, bidrar ikke til sakens opplysning

Tidligere forsvarsminister Grete Faremo (Ap) ber Søreide ta ansvar og rydde opp i Forsvarets skandalesalg.

HADDE ANSVAR: AP-veteranene Grete Faremo (tv) og Anne Grete Strøm-Erichsen styrte begge Forsvarsdepartementet under den forrige regjeringen.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
HADDE ANSVAR: AP-veteranene Grete Faremo (tv) og Anne Grete Strøm-Erichsen styrte begge Forsvarsdepartementet under den forrige regjeringen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tre tidligere forsvarsministre er sammen med Ine Eriksen Søreide (H) innkalt til Stortingets kontrollhøring torsdag.

Ti måneder etter at båtskandalen ble avdekket, ga Søreide i går sitt første intervju om de såkalte «Nigeria-båtene». Mer om dette finner du i dagens papirutgave av Dagbladet.

Der nekter Søreide å kommentere Forsvarsdepartementets håndtering av saken før hun overtok, og skyver ansvaret over på sine forgjengere.

I går kunne Dagbladet avsløre e-poster som viser hvordan embedsmenn høyt opp i forsvars- og departementsledelsen var godt informert om, og jublet fram de omstridte fartøysalgene.

- Jeg kommenterer ikke epostutvekslinger fra 2012 - før jeg kom inn i departementet. Det dere skriver om må dere spørre mine forgjengere om. Det kan ikke jeg svare for på noen som helst måte, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide i intervjuet.

Alt det som skjedde før hun trådde over dørstokken til forsvarsministerens kontor henviser Forsvarsministeren til sine forgjengere.

- Men du er jo ansvarlig i dag for å rydde opp. Hva vil du gjøre overfor disse personene som har vært kjent med salgsprosessene, og som har visst om at disse båtene skulle til Nigeria?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.