Hauglie setter foten ned for ny Nav-debatt nå

- Å splitte Nav vil
gjøre vondt verre

Aps Lise Christoffersen mener Nav er blitt en festning. SVs Karin Andersen kaller etaten et dyr. Men arbeidsministeren vil ikke diskutere endringer nå.

IKKE SPLITTE: Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) sier tiden ikke er inne for å diskutere endringer i Nav nå. Bak statsråden står den hardt pressede direktøren i Nav, Sigrun Vågeng.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
IKKE SPLITTE: Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) sier tiden ikke er inne for å diskutere endringer i Nav nå. Bak statsråden står den hardt pressede direktøren i Nav, Sigrun Vågeng. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den store velferdsmastodonten i norsk forvaltning så dagens lys i juli 2006. Bildet av daværende Nav-sjef Tor Saglie på tandemsykkel med KS-nestleder Odd-Arild Kvaløy er det mange som husker.

Aetat, sosialtjenesten og trygdeetaten skulle fusjonere og stuntet med sykkelen markere sammenslåingen av 15 000 statlige og 4 000 kommunalt ansatte. Den nye norske arbeids- og velferdsetaten skal fortsatt være den eneste i sitt slag internasjonalt.

I de 13 årene som har gått siden den store reformen så dagens lys, har mye gått galt. Det har vært store problemer med IKT-systemet, kritiske rapporter fra Riksrevisjonen om regnskapsføring og økonomistyring og flere kontrollhøringer på Stortinget.

Nav-skandalen har nå fått flere politikere til igjen å stille seg spørsmålet om endringer må til i selve etatens organisering. I et intervju med Klassekampen sier Ap-veteran Martin Kolberg det slik:

- Jeg er sikker på at de som jobber i Nav gjør så godt de kan, men det klart at Nav har blitt stort og byråkratstyrt.

Tok selvkritikk

Da Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité hadde høring om Riksrevisjonens rapport for 2009, der Navs regnskap for året i forveien ikke ble godkjent, tok «reformens far» selvkritikk på flere punkter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer