Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pave Frans

- Å ta abort er som å betale en leiemorder

Paven fortsetter å ta til orde mot selvbestemt abort.

MOT ABORT: Pave Frans på Petersplassen i Vatikanet onsdag. Foto: NTB Scanpix
MOT ABORT: Pave Frans på Petersplassen i Vatikanet onsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pave Frans har aldri lagt skjul på at han er en motstander av selvbestemt abort, men likevel er det mange som hever øyebrynene etter sammenlikningen han kom med i Vatikanet tidligere i dag.

Foran en stor folkemengde på Petersplassen i Roma gjorde han det klart at han synes det uansett er galt å «ta menneskeliv».

- Å kvitte seg med et menneske er som å betale en leiemorder for å løse et problem, sa han ifølge The Independent.

Nazist-parallell

Videre argumenterte han for at abort, krig og bruk-og-kast-kulturen fører til at man ikke lenger setter pris på et menneskeliv som man gjorde før.

- Hvordan kan en handling som undertrykker et uskyldig og hjelpeløst liv på denne måten være terapeutisk eller humant?

Han kom også med en bønn til alle om å ikke ta forhastede beslutninger om abort dersom det skulle vise seg at fosteret er sykt.

Dette er noe han også tidligere har tatt sterkt til orde mot, og i juni sammenliknet han abort etter en fosterdiagnostikk-test som en moderne versjon av nazistenes forsøk på å skape en ren rase ved å eliminere de svakeste.

- Barn bør bli akseptert som de er skapt, som Gud sender, som Gud tillater, selv når de er syke. Det første forslaget er da «skal vi kvitte oss med det?». Det er drap av barn. Og for å ha et lettere liv, blir et uskyldig liv tatt, sa han ifølge NTB.

38 mot 31

Pave Frans blir sett på som en pave av det liberale slaget, men når det kommer til abortspørsmålet er han langt mer konservativ.

Uttalelsene i Vatikanet kommer to måneder etter at et forslag om selvbestemt abort ble nedstemt i pavens eget hjemland Argentina. 38 senatorer stemte mot forslaget, mens 31 senatorer stemte for.

Flere tilhengere av forslaget gråt åpenlyst i gatene etter at det ble kjent at landets strenge abortlovgivning ble stående.

Det oppsto også sammenstøt mellom mindre grupper av demonstranter og politifolk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!