- Å utsette dyr for lidelse og potensielt død for moro skyld, er et alvorlig lovbrudd

Flere siktet i saken.

LOVBRUDD: Det er tatt ut flere siktelser etter at tre pingvinkyllinger ble stjålet fra Atlanterhavsparken i Ålesund. - Når noen utsetter dyreunger for å dø av mat- og varmemangel er dette et alvorlig brudd på dyrevelferdsloven - og de må få vite at de risikerer straff. Å utsette dyr for lidelse og potensielt død for moro skyld, er et alvorlig lovbrudd, sier veterinær i NOAH, Siri Martinsen. Foto: Atlanterhavsparken
LOVBRUDD: Det er tatt ut flere siktelser etter at tre pingvinkyllinger ble stjålet fra Atlanterhavsparken i Ålesund. - Når noen utsetter dyreunger for å dø av mat- og varmemangel er dette et alvorlig brudd på dyrevelferdsloven - og de må få vite at de risikerer straff. Å utsette dyr for lidelse og potensielt død for moro skyld, er et alvorlig lovbrudd, sier veterinær i NOAH, Siri Martinsen. Foto: Atlanterhavsparken Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går ble det kjent at tre pingvinkyllinger hadde blitt stjålet fra Atlanterhavsparken i Ålesund. Det ble samtidig kjent at overvåkningskameraet viste at det var russ som hadde tatt seg inn på området.

I dag forteller politiadvokat Hilde Haugen til Dagbladet at det er tatt ut «flere siktelser» i saken etter loven om dyrevelferd.

I avhørene skal ingen av de siktede ha kommet med noen innrømmelse av å ha stjålet pingvinene, men «det foreligger erkjennelse av å ha vært til stede inne på området til Atlanterhavsparken».

Reagerer Reaksjonene har ikke latt vente på seg, og mange er både sinte og sjokkerte over det som har skjedd i Ålesund. Siri Martinsen, veterinær i NOAH, sier til Dagbladet at dette er et alvorlig brudd på dyrevelferdsloven.

- Når noen utsetter dyreunger for å dø av mat- og varmemangel er dette et alvorlig brudd på dyrevelferdsloven - og de må få vite at de risikerer straff. Å utsette dyr for lidelse og potensielt død for moro skyld, er et alvorlig lovbrudd, sier hun.

Sent i går kveld kom det indikasjoner på at det var flere russ som satt i avhør hos politiet, og driftsleder ved parken, Rune Veiseth, fortalte til Dagbladet at de «nektet å fortelle hvor de har satt av kyllingene» uten at dette har blitt bekreftet av politiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.