«Å være født i Norge, er som være på verdens største vinnerlag»

Omtales som en øy av velstand i et skrantene Europa.

VINNERLAG: ABC NEWS omtaler Norge som en øy av velstand i et skrantene Europa, som forsøker å finne ut hvordan den enorme haugen av oljepenger kan brukes uten å skade økonomien i det lange løp, mens danske Berlingske skriver  «Å være født i Norge, er som være på verdens største vinnerlag». Illustrasjon: Jublende norske supportere i sluttminuttene av VM-kampen i ishockey mellom Norge og Latvia i Globen.  Norge vant 3-0.
Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX
VINNERLAG: ABC NEWS omtaler Norge som en øy av velstand i et skrantene Europa, som forsøker å finne ut hvordan den enorme haugen av oljepenger kan brukes uten å skade økonomien i det lange løp, mens danske Berlingske skriver «Å være født i Norge, er som være på verdens største vinnerlag». Illustrasjon: Jublende norske supportere i sluttminuttene av VM-kampen i ishockey mellom Norge og Latvia i Globen. Norge vant 3-0. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det norske stortingsvalget går ikke upåaktet hen utenfor landets grenser.

I går fortalte ABC News sine leser at valget i Norge møter et heller uvanlig problem: For mye oljepenger.

Norge omtales som en øy av velstand i et skrantene Europa, som forsøker å finne ut hvordan den enorme haugen av oljepenger kan brukes uten å skade økonomien i det lange løp.

Danske Berlingske skriver at «Å være født i Norge, er som være på verdens største vinnerlag», etter at de har vært på reportasjetur rundt i Norge: «Et land uten synlige problemer»

Svenske Aftonbladet skriver at Norge tirsdag med stor sannsynligghet kommer til å våkne opp med Fremskrittspartiet som en naturlig del av borgerlig side, og at det er en historisk hendelse i skandinavisk politikk.

«For omverdene er det vanskelig å forstå hvorfor et land som Norge med 2,6 vekst, 3,4 prosent arbeidsløshet og et handelsoverskudd på 14 prosent vil kaste statsminister Jens Stoltenberg», skriver avisa.

De løfter også fram at FN's flyktningkonvensjon må forhandles på nytt for Norges del om Fremskrittspartiet får bestemme.

«Som om andre verdenskrig aldri har hendt. Dette i landet som deler ut Nobels fredspris.», skriver avisa.

Flere utenlandske medier, som BBC og The Washington Post bruker spalteplass på hvordan Norge har gått mot høyre etter terroren i 2011.