-  Å være homo er ingenting å feire

Carl I. Hagen mener fokuset på homofili er samfunnsnedbrytende. Det å være homofil er ingenting å feire, mener han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På lørdag går Europride av stabelen. Det er en av verdens største festivaler for homofile og lesbiske. Da kommer homofile fra hele verden til Oslo for å feire sin frigjøring.

-  Nedbrytende

-  Det er ingenting å feire at man er homofil, vi heterofile har da aldri feiret vår legning. Denne tiljublingen av homofile er nedbrytende for samfunnet vårt. Man kan nesten få inntrykk av at det er bedre å være homofil, enn heterofil. Det syns jeg er veldig trist, sier partilederen.

Hagen understreker at homofile skal stille på lik linje som heterofile.

-  Homofile skal selvfølgelig ikke diskrimineres eller forskjellsbehandles, men nå har det nesten blitt motsatt. Det syns jeg ikke så mye om, sier han.

Carl I. Hagen syns også at det er for tidlig at barn helt ned i fjerdeklasse får lære om homofili.

Fisker stemmer

-  Det er helt greit at man informerer barn om ulike legninger, men de bør passere tiårsalderen med noen år, før de får lærdom om homofili på skolen.

-  Hvorfor det?-  Det er bare for tidlig, jeg vil ikke utdype det noe videre.

-  Det er åpenbart hvorfor Hagen kommer med dette utspillet nå. Han er bare ute etter å fiske stemmer fra KrF velgere, sier Lillian Jensen, redaktør i homo-magasinet Blikk.Hun understreker at Hagen tar feil når han sier at heterofile ikke feirer sin legning.

-  Hva er et bryllup, hvis det ikke er feiring av heterofile? Homofile kan inngå partnerskap, men inngåelse av partnerskap kan ikke sammenliknes med et bryllup, sier redaktøren.

-  Barn bør lære om homofili så tidlig som mulig. Allerede i barnehagen burde dette være et tema. Flere barn lever i en homofil hverdag med to foreldre av samme kjønn. For at barna skal forstå og ikke skape fordommer bør det være åpenhet rundt legning, mener Jensen.

Hun syns det er bra at Frp lederen er så åpen om sine synspunkter.

-  Da vet man jo iallfall hva man ikke skal stemme, sier hun.

BEDRE Å VÆRE HOMO?: - Jeg skjønner ikke hvorfor homofile skal feire sin legning, sier Carl I. Hagen.