Aalesund mot sikker grunn

Diego Silva utgjorde forskjellen i Aalesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aalesund tok i mot Odd Grenland til bunnoppgjør på Color Line Stadion.Begge lag trengte tre poeng for å komme seg vekk fra bunnstriden, men Aalesund dro til slutt det lengste strået.

Oppgjørene mellom AaFK og Odd er tradisjonelt målrike, men det var lite som tydet på at første omgang kom til å bli en fotball-fest.

Begge lag kom seg ikke skikkelig fram på banen og det ble mye trilling og avventing.

Odd Grenland var farlig frempå med Stefan Bärlin som brukte farten sin til å sette AaFK forsvaret under press.

Den tidligere Start-spissen viste både teknikk og fart når han i det 35. minutt lekte med Benjamin Kibebe. Svensken fintet frekt bort landsmannen sin og trengte bare plassere ballen bak Andreas Lie i Aalesund buret. Desverre for Odd skjøt han svakt utenfor.

Minuttet senere viste Aalesund og Diego Silva Bärlin hvordan en skal gjøre det.

Thor Hogne Aarøy fikk ballen på 20 meter og øynet muligheten for et skudd. den høye sunmøringen klemte til og traff stolpen til Rune Almenning Jarsteins. På returen var Diego Silva og han plasserte ballen mellom bena på en tilstormende Odd-forsvarer og i mål.  En fin prestasjon av Brasilianeren.

Aalesund gikk dermed inn til pause med en velfortjent ledelse.

Diego Silva og Aalesundspillerne jubler etter 1-0 målet. Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix
Diego Silva og Aalesundspillerne jubler etter 1-0 målet. Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix Vis mer

Andre omgang startet langt raskere en den første og etter fem minutter var det allerede scoret to mål.

Et minutt ut i andre omgang var Diego Silva der igjen. Silva fikk stå helt alene og kunne enkelt plasserte ballen i høyre kryss etter at Aarøy stusset et langt innkast ned til Aalesunds nyervervelse. Enda et flott mål av Silva.

To minutter senere var det Odd Grenalnds tur. Andre Muri steg til værs på en corner og headet kontrollert ballen bak Andreas Lie. Målet ble desverre annulert for klatring av kveldens dommeren. En riktig avgjørelse av dommeren.

I jakten på redusering satt Gaute Larsen og Arne Sandstøen innpå nigerianske "Bentley".

Nigerianeren satt fart på «Oddrane» og viste seg skikkelig frem i det 83. minutt når han fra 40 meter banket ballen bak Andreas Lie. Fantastisk scoring av "Bentley"!

Odd lempet ballen fremover mot Andre Muri som spilte spiss i sluttminuttene, men fikk ikke uttelling og ligger fortsatt i nedrykkstriden, bare 1 poeng bak jumbo-plasserte Start som spiller mot serietoer Stabæk i morgen.