Aalesund slo Start

Et effektivt Aalesund-lag slo Start i Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): IK Start – Aalesund 1-2

Bunnoppgjøret på Sør Arena endte med seier til et hardt arbeidende Aalesund-lag og en stor Thor Hogne Aarøy. Start var lenge det ledende laget, men manglet – som mange ganger før i sesongen – en målscorer.

Kampen startet rolig og avventende, men etter en slurvete åpning tok Start ledelsen.I det 34. minutt banket Espen Børufsen inn 1-0 etter glimrende forarbeid av Morten Hæstad. Unge Hæstad dro seg elegant forbi Gustave Bahoken og la ballen til rette for unge Børufsen som brukte sin dødelige venstrefot til å sende Start opp i ledelsen.

Start, anført av Børufsen og lillebror Hæstad, lekte til tider med Aalesund som var passive og gjorde mange småfeil.

Til tross for god kontroll på midtbanen og egen banehalvdel slet Start med å spille seg til de store mulighetene ved Aalesunds banehalvdel.

– 1. omgang var meget bra, men vi slipper oss ned etter pausen, sukket målscorer Espen Børufsen oppgitt etter kampen til NTB.

Andre omgang startet omtrent slik den første endte med Start som det dominerende laget. Aalesund kom etterhvert mer og mer med og tok sakte og sikkert kontroll over kampen.

– Start var best i 1. omgang, men etter hvilen la vi om systemet og spilte oss til flere sjanser. Utligningen kom på et heldig tidspunkt, men alt i alt synes jeg vi vinner fortjent, sa Aafk-trener Per Joar Hansen til TV2.

SENDT PÅ TRIBUNEN: Stig Inge Bjørnebye ble sendt på tribunen av dommer Svein Oddvar Moen. Foto: TOR ERIK SCHRØDER / SCANPIX
SENDT PÅ TRIBUNEN: Stig Inge Bjørnebye ble sendt på tribunen av dommer Svein Oddvar Moen. Foto: TOR ERIK SCHRØDER / SCANPIX Vis mer

I det 63. minutt kom Thor Hogne Aarøy helt alene gjennom og trillet ballen mellom bena på Kenneth Høie. I avslutningsøyeblikket kom Espen Børufsen på et glimrende defensivt løp og sklitaklet ballen ut til hjørnespark. En flott prestasjon av unggutten som spilte en meget god kamp.

Aarøy og Aalesund var sugen på revansj etter den brente muligheten. Minutter senere steg Aarøy opp.

Denne gangen hadde den høyreiste vestlendingen bestemt seg. Hodestøtet havnet hardt i nettet bak Kenneth Høie som, til tross for å ha fått en hånd på ballen, ikke rakk raskt nok ned.

Temperaturen i kampen steg, og Stig Inge Bjørnebye var rasende på sidelinjen. Dommer Svein Oddvar Moen fikk en skikkelig skyllebøtte og svarte med å sende den tidligere landslagspilleren opp på tribunen.

Start fikk ikke satt Aalesund under det presset de ville og der Start feilet lyktes Aalesund. Magnus Kihleberg var både rask og god når han la et glimrende innlegg inn i feltet som Thor Hogne Aarøy skallet hardt og kontant til venstre for en sjanseløs Kenneth Høie. Den 2,03 meter høye spissen trengte nesten ikke hoppe for å knuse Ygor Santiago i luften.

- Thor Hogne er vanskelig å stoppe når han kommer i fart i feltet og får hodet på ballen. Han har utviklet seg godt, men han har fått beskjed om at han må over 10 mål før jeg skal være fornøyd med han, sa Per Joar Hansen etter kampen.

Mot slutten kastet Start alle mann i angrep og Aalesund kastet alle mann i forsvar. Start klarte likevel ikke å skape noe foran Aalesund-målet. Nærmest kom Jesper Mathiesen når han banket et frispark i gunstig posisjon over Adins Brown mål via Aalesund muren.

– Vi må bare innse at vi er der vi er. Men det skal vise seg at Ole Martin Årst blir viktig for oss. Han kan bringe trygghet inn i laget. Slik vi spiller nå tar på nervene til de yngre spillerne, sa Starts mediedirektør Svein Mathisen etter kampen.

Start ligger nå på en 12. plass, to poeng bak Odd Grenland som ligger på en 14. plass etter tap mot Strømsgodset i dag.

<B>Fortviler:</B> Start og Bjørnebye er virkelig i nedrykksstriden etter tapet mot Aalesund