- ILLUSORISK GREIE: At kvinnen i sex-saken som felte Roger Ingebrigtsen skal kunne forbli anonym er ifølge valgforsker Frank Aarebrot en "illusorisk greie". -  Hun kan ikke forvente å være anonym så lenge hun står på stortingslisten, sier Aarebrot til Nettavisen.

Foto: Oddmund Lunde/Dagbladet
- ILLUSORISK GREIE: At kvinnen i sex-saken som felte Roger Ingebrigtsen skal kunne forbli anonym er ifølge valgforsker Frank Aarebrot en "illusorisk greie". - Hun kan ikke forvente å være anonym så lenge hun står på stortingslisten, sier Aarebrot til Nettavisen. Foto: Oddmund Lunde/DagbladetVis mer

Aarebrot mener kvinnen i Ingebrigtsen-saken ikke kan forvente å være anonym

- Ikke så lenge hun står på nominasjonslista.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Valgforsker og professor ved Universitet i Bergen, Frank Aarebrot sier til Nettavisen at den 25 år gamle jenta i sex-saken som felte Roger Ingebrigsen, ikke kan forvente å være anonym.

En av årsakene til dette, er ifølge valgforskeren, at kvinnen står på nominasjonslista til Troms Arbeiderparti.

- At hun kan ha forestillinger om at folk ikke vet hvem hun er, må være en illusorisk greie. Hun kan ikke forvente å være anonym så lenge hun står på stortingslisa, sier Aarebrot til Nettavisen.

- Allerede kjent Fram til nå har de fleste mediene etterkommet kvinnens ønske om å være anonym.

- Det at hun vil inn på Stortinget er det vesentlige argumentet som legitimerer å navngi henne. Hennes navn er allerede kjent for alle som har lest listen, sier Aarebrot til Nettavisen.

Vil ikke identifiseres Det er foreløpig uklart om sex-saken som felte statssekretær Roger Ingebrigtsen vil føre til anmeldelse.

Både kvinnen og Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen har tidligere gjort det klart at anmeldelse av saken ikke har vært aktuelt, fordi jenta ikke ønsker det. Årsaken til det skal blant annet være - nettopp -at hun ikke ønsker å bidra til at hun blir identifisert.

Men i et intervju med Nordlys i går, vil jenta ikke kommentere hvorvidt hun ønsker å anmelde. Advokaten sa i går kveld at dette ikke er tatt stilling til.

VIL VÆRE ANONYM:  Kvinnen ønsker ikke å bli identifisert.
Foto: Jostein Larsen Østring / Nordlys
VIL VÆRE ANONYM: Kvinnen ønsker ikke å bli identifisert. Foto: Jostein Larsen Østring / Nordlys Vis mer