SIKTET:  Bergens ordfører Trude Drevland ble i går siktet av politiet. Her foran båten Viking Star i Bergen. Foto: Erik Ask.
SIKTET: Bergens ordfører Trude Drevland ble i går siktet av politiet. Her foran båten Viking Star i Bergen. Foto: Erik Ask.Vis mer

Aarebrot om Drevland-saken: - Politiet burde skamme seg

- Lukter korrupsjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Bergen får krass kritikk av Frank Aarebrot for måten de i første omgang håndterte korrupsjonsanklagene mot ordfører Trude Drevland på.

Både valgekspert Aarebrot og advokat Frode Sulland kritiserer i Dagsavisen politiet for at de først henla saken mot Drevland. Fredag ble ordføreren og havnesjefen i Bergen, Inge Tangerås, siktet for grov korrupsjon.

- De jeg er virkelig er forbannet på, er politiet i Bergen. De henla saken etter bare timers gransking. De som var ansvarlige for henleggelsen burde få sparken. Å henlegge en sak mot ordføreren som er på valg, lukter i hvert fall korrupsjon. Til slutt ble det altså statsadvokatembetet som måtte presse dette gjennom. Bergenspolitiet burde skamme seg, sier Aarebrot.

Advokat Frode Sulland er også kritisk til håndteringen:

- En sak med påstand om grov korrupsjon hos en høyprofilert folkevalgt, det er noe man må ta på største alvor og ikke bare legge bort, sier han.

Hordaland politidistrikt ønsker ikke å kommentere påstandene overfor avisen, og henviser videre til påtalemyndigheten. Påtalemyndigheten viser videre til statsadvokatembetet, ved førstestatsadvokat Eirik Stolt-Nielsen. Han vil ikke si annet enn at det var han som ba politiet etterforske saken likevel og at slikt ikke skjer så ofte.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram