Aarflot er usikker

Biskop Andreas Aarflot er usikker på om en behandling i Lærenemnda av kapellan Siri Sundes sak vil gi noen ytterligere avklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er litt usikker på om en behandling i Lærenemnda av denne saken vil gi noen ytterligere avklaring. Ifølge Lærenemndas forskrifter, er det bare saker som anses å gjelde grunnleggende spørsmål i sentrum av den evangelisk-lutherske lære som kan behandles av nemnda. Spørsmålet om behandling i Lærenemnda vil avhenge av hvordan biskop Køhn tilrettelegger saken i sin henvendelse, sier biskop Aarflot til NTB.

Oslo-biskopen sier det står stor respekt av den ansvarbevisstheten biskop Køhn har lagt for dagen og den viljen hun har vist til å være lojal mot Kirkemøtets vedtak.

Han mener Siri Sunde ved å bryte sitt løfte om ikke å inngå partnerskap mens hun var i prestetjeneste, satt biskop Rosemarie Køhn i en vanskelig situasjon.

- Det står fast at det er høyst klanderverdig og moralsk forkastelig å bryte et løfte gitt til sin biskop i forbindelse med ordinasjonen, sier biskop Aarflot.

(NTB)