Aaron Alexis (34) utpekt som gjerningsmann i Washington-skytingen

13 bekreftet drept på marinebase.

MASSAKRE: Til sammen 13 personer, inkludert Aaron Alexis (innfelt) døde i dagens massakre i Washington. Foto: AP / NTB SCANPIX OG POLITIET
MASSAKRE: Til sammen 13 personer, inkludert Aaron Alexis (innfelt) døde i dagens massakre i Washington. Foto: AP / NTB SCANPIX OG POLITIET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 34-årige Aaron Alexis utpekes nå som en av gjerningsmennene i skytingen på en marinebase i Washington, melder NBC News.

Alexis ble drept under aksjonen, og er identifisert på grunnlag av fingeravtrykkene, opplyser politiet til TV-kanalen. Ytterligere to gjerningsmenn kan være på frifot etter angrepet, som har krevd tolv dødsofre pluss gjerningsmannen. Flere, blant dem en politimann, ligger på sykehus med skader.

- Ansatt av marinen Ifølge NBCs opplysninger har Alexis vært sivil ansatt ved det såkalte NAVSEA-komplekset, hvis hovedfunksjon er å utvikle og bygge krigsmateriell for den amerikanske marinen. Foreløpig går ikke politiet ut med noen teori om motivet for angrepet.

Det viser seg nå at 34-åringen tidligere har hatt befatning med politiet; i 2010 ble han arrestert i Texas-byen Fort Worth for å ha avfyrt et skytevåpen. Saken ble imidlertid ikke ført for retten, bekrefter ikke navngitte offisielle kilder ifølge Los Angeles Times.

Det amerikanske føderale politiet (FBI) henvender seg nå til publikum og søker informasjon om Alexis.

Nå konsentrerer politiet seg om jakten på det de tror kan være ytterligere en medskyldig i massakren, som startet i 08.20-tida.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer