Aaron Alexis (34) utpekt som gjerningsmann i Washington-skytingen

13 bekreftet drept på marinebase.

MASSAKRE: Til sammen 13 personer, inkludert Aaron Alexis (innfelt) døde i dagens massakre i Washington. Foto: AP / NTB SCANPIX OG POLITIET
MASSAKRE: Til sammen 13 personer, inkludert Aaron Alexis (innfelt) døde i dagens massakre i Washington. Foto: AP / NTB SCANPIX OG POLITIETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 34-årige Aaron Alexis utpekes nå som en av gjerningsmennene i skytingen på en marinebase i Washington, melder NBC News.

Alexis ble drept under aksjonen, og er identifisert på grunnlag av fingeravtrykkene, opplyser politiet til TV-kanalen. Ytterligere to gjerningsmenn kan være på frifot etter angrepet, som har krevd tolv dødsofre pluss gjerningsmannen. Flere, blant dem en politimann, ligger på sykehus med skader.

- Ansatt av marinen Ifølge NBCs opplysninger har Alexis vært sivil ansatt ved det såkalte NAVSEA-komplekset, hvis hovedfunksjon er å utvikle og bygge krigsmateriell for den amerikanske marinen. Foreløpig går ikke politiet ut med noen teori om motivet for angrepet.

Det viser seg nå at 34-åringen tidligere har hatt befatning med politiet; i 2010 ble han arrestert i Texas-byen Fort Worth for å ha avfyrt et skytevåpen. Saken ble imidlertid ikke ført for retten, bekrefter ikke navngitte offisielle kilder ifølge Los Angeles Times.

Det amerikanske føderale politiet (FBI) henvender seg nå til publikum og søker informasjon om Alexis.

Nå konsentrerer politiet seg om jakten på det de tror kan være ytterligere en medskyldig i massakren, som startet i 08.20-tida.

- I uniform Den mulige mistenkte beskrives som en svart mann, trolig iført en militæruniform og i 40-åra. Også en hvit uniformskledd mann var en stund etterlyst, men han er nå gjort rede for og sjekket ut av saken.

Flere hundre politifolk deltar i jakten, og en rekke nødtiltak er iverksatt i Washington, bl.a. stenging av skoler. Politiet sier likevel at det ikke er noe som tyder på at det dreier seg om et terrorangrep.

Tre skadde, den tidligere nevnte politimannen og to kvinner, er innlagt på sykehus med alvorlige skader, men legene gir dem gode sjanser til å overleve.

På en pressekonferanse klokka 20.00 norsk tid opplyste politimester Lanier at flere ofre fremdeles befant seg inne i bygningskomplekset, og hovedstadens sykehus regner med å motta flere skadde.