Aarøy stanget inn Aafks første hjemmesier

Måltørken fortsetter for VIF.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Aalesund - Vålerenga 1-0 (1-0)

Scoringsmarerittet fortsetter for Vålerenga. Petter Myhres menn befester seg som det laget som scorer minst i Tippeligaen.

- Før kampen ble vi enige om at vi skulle være fremoverrettet. Vi skulle ikke spille på oss trøbbel, men så er det akkurat det vi gjør. Dermed må vi begynne å jage igjen, sa VIF-trener Petter Myhre til TV2 i pausen.

Og VIF-treneren hadde rett. Det gikk for mye på tvers med VIF i førsteomgang, og hvis Oslo-laget en sjelden gang produserte en målsjanse manglet effektiviteten som finnes i Bergen, Trondheim og Stavanger.

Foreksempel da Morten Berre brukte en berøring for mye på innlegget fra Freddy Dos Santos etter en halvtimes spill. Den tidligere Tysklandsproffen fikk ballen på bakerste stolpe, men valgte å prøve en demping i stedet for skudd.

Det endte i utspill fra Adin Brown.

Defensivt slet stopperparet Muri / Wæhler med tometersmannen Tor Hogne Aarøy. Aafk-spissen vant duell etter duell, og via luftstyrken sin sendte han hjemmelaget i ledelsen etter seks minutter.

En frisk Joakim Austnes kom seg fri på venstrekanten, og siktet på banens høyeste mann. Aarøy slo Muri i lufta, og Arason fikk ikke fingrene på headinga.

Aarøy stanget inn Aafks første hjemmesier

1-0 til Aalesund, og oransje jubel på Color Line Stadion.

Fortsatte ubesluttsomheten

Vålerenga hadde ballen i store deler av andreomgang også, men de helt store sjansene uteble. Bortelaget ble for lite oppfinnsomme, bevegelsen uteble, og de gangene Freddy Dos Santos kom rundt på Aalesunds høyreside var det ingen som kunne ekspedere innleggene i mål.

I det 62 minutt ble Jan Derek Sørensen ble spilt gjennom, og ut kom en rusende Adin Brown i full fart. Amerikaneren trakk imidlertid til seg hånda, men Sørensen falt likevel.

Det ble belønnet med gult kort av dommer Skjerven.

Og på de mange VIF-dødballene kom Tor Hogne Aarøy i veien igjen. Aafk-spissen var hjemme i eget felt flere ganger og ryddet opp for hjemmelaget.

Da Miila tok frispark i det 81. var Aarøy der med hodet sitt igjen. Aafk-spissen fikk ballen rett i drua, og avverget en fin skuddmulighet for bortelaget.

- Vi blir litt for lave i spillet i andreomgang, men uansett smaker det utrolig bra med en seier på hjemmebane, sa Aarøy til TV2 etter kampen.

Aarøy stanget inn Aafks første hjemmesier

Rune Lange ble fullstendig nøytralisert av Benjamin Kibebe, og ble byttet ut et kvarter før slutt. Inn kom Glenn Roberts, uten at det utgjorde noen forskjell for Vålerenga.

Hjemmelaget produserte ikke særlig mye de heller, men det holdt helt inn. Aalesund årets første hjemmeseier på Color Line Stadion.

Dagbladet.no kommer med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer