- Aasland og Solheim ut av regjeringen fredag

NRK erfarer at de to SV-statsrådene mister jobben mot sin vilje.

 UT AV REGJERINGEN:  Både Erik Solheim og Tora Aasland mister jobben som ministre, erfarer NRK. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
UT AV REGJERINGEN: Både Erik Solheim og Tora Aasland mister jobben som ministre, erfarer NRK. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere kilder opplyser om at Solheim skal vært uenig i avgjørelsen, da han fikk beskjeden i lokalene til Miljøverndepartementet, skriver NRK.

Solheim som har vært fungerende minister i både Miljø- og utviklingsdepartementet, skal ha vært uenig i avgjørelsen.

Etter at Lysbakken bestemte seg for å forlate Barne- og likestillingsdepartementet, var Solheim blant dem som mente det bare var et spørsmål om tid før Lysbakken ville komme tilbake i regjering.

Aasland ville fortsette
Også minister for forskning og høyere utdanning, Tora Aasland, skal etter det NRK erfarer ut av regjeringen. Aasland uttalte sist uke til at hun ønsket å fortsette som minister, trass i spekulasjoner om at nytt blod skulle inn.

-Det er en del av gamet, og spekulasjoner vil det alltid være. Jeg har ikke fått noen signaler enda, sa Aasland da.

Det antas at tidligere SV-leder Kristin Halvorsen tar over hele kunnskapssektoren, noe Tora Aasland også kommenterte sist uke.

- Jeg mener vi trenger en egen minister for det viktige feltet høyere utdanning. Dette er utgangspunkt for svært mye verdiskaping, sa Aasland.

Aasland har vært forsknings- og høyere utdanningsminister siden 20. oktober 2007. 

- Ingen kommentar
SV har ingen kommentar til opplysningene om at SV-statsrådene Erik Solheim og Tora Aasland er på vei ut av regjeringen.

— Vi har ingen kommentar til denne saken før kabalen blir lagt fram, sier informasjonsrådgiver Olivia Salles i SV til NTB.

- Får ikke gjort det jeg skal
Stortingsrepresentant i SV, Inga Marte Thorkildsen skriver på sin Facebook-side at hun sliter med å få gjort jobben sin, grunnet stor pågang fra journalister.

«Nå renner det inn med journalister på kontoret og jeg får ikke gjort noe av det jeg skal. Telefonen gløder og jeg har bare en ting å si: "Ingen kommentar". Utrolig kjedelig, men helt nødvendig. Statsrådskabalen må få legges uten pressens tilstedeværelse og viten. Sorry», skriver hun på siden.

Dagbladet kommer tilbake med mer.