Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aaslands problem

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Velgere i sin alminnelighet vil trolig undre seg når en statsråd i et radiointervju nærmest ber publikum om hjelp til å vinne en kamp om budsjettmidler innad i regjeringen. Det var det forskningsminister Tora Aasland gjorde i NRK P2s «Politisk kvarter» tidligere denne uka. Medier og politikere undrer seg i mindre grad, fordi de kjenner prosessene som finner sted før en regjering legger fram sitt forslag til statsbudsjett. Dragkampene mellom statsrådene er velkjente fra memoarbøkene. Det berettes om interne blodbad, om statsråder som gråter, om andre som jubler og kåres som basketakets vinnere. Særlig heftig går diskusjonene innad i en flertallsregjering, siden det interne slaget både er avgjørende og endelig.

Når Aasland gikk til et så drastisk skritt, tyder det på at hun så langt ikke har nådd igjennom verken til sin partifelle, finansminister Kristin Halvorsen, eller til regjeringssjef Stoltenberg. Og da er det kanskje noe i ryktene om at Stoltenberg ikke ser betydningen i en kraftig satsing på forskning. Det gir i så fall grunn til bekymring.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!