ÅPNER FOR RIVING: Selv om det skulle bli konkludert med at høyblokken i regjeringskvartalet er i god nok stand til å bevares, åpner statsråd Rigmor Aasrud for å rive den utbombede bygningen.
Foto: Morten Holm / Scanpix
ÅPNER FOR RIVING: Selv om det skulle bli konkludert med at høyblokken i regjeringskvartalet er i god nok stand til å bevares, åpner statsråd Rigmor Aasrud for å rive den utbombede bygningen. Foto: Morten Holm / ScanpixVis mer

Aasrud åpner for å rive høyblokken

Selv om det skulle bli konkludert med at høyblokken i regjeringskvartalet er i god nok stand til å bevares.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyblokken huset både Statsministerens kontor og Justisdepartementet fram til bombeeksplosjonen 22. juli.

Så sent som i går sa justisminister Knut Storberget (Ap) at han ikke er sikker på at han vil tilbake på jobb i høyblokken.

- Vi må åpne for at den kan rives, selv om rapportene tilsier at den er i god nok stand til å rehabiliteres, sier fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud (Ap) til Aftenposten.

Det er mange elementer som påvirker en beslutning om riving. Aasrud peker på at bygget er over 50 år gammelt og at det er farlig asbest «over alt.»

Opprydningsarbeidet skal være ferdig ved juletider. Samtidig kommer utenlandske eksperter med en vurdering av om Norge fortsatt skal ha et regjeringskvartal. Men selv om regjeringen skulle bestemme seg for å holde departementene samlet i ett kvartal, åpner Aasrud for å rive høyblokken.

(NTB)