Aasrud har full tillit til Killengreen

Tidligere politidirektør Ingelin Killengreen må tåle hard kritikk for måten hun i elleve år ledet norsk politi på, men får full tillit fra fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap).

FULL TILLIT: Fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud her sammen med tidligere politidirektør Ingelin Killengreen.
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix .
FULL TILLIT: Fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud her sammen med tidligere politidirektør Ingelin Killengreen. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Killengreen forlot stillingen som politidirektør i februar i fjor. Politiet får hard kritikk i 22. juli-kommisjonens rapport. Det kostet etterfølgeren som politidirektør, Øystein Mæland jobben.

Flere hevder at hovedansvaret for problemene i politiet lå hos Killengreen, som i dag er departementsråd i Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet.

Leder i justiskomiteen på Stortinget, Per Sandberg (Frp), er blant dem som stiller spørsmål ved om Killengreen er kvalifisert til sin nåværende stilling, skriver VG.

Det samme gjør redaktøren av fagbladet til Politiets Fellesforbund, Ole Martin Mortvedt, som hevder at hun skapte en fryktkultur under sin tid som politidirektør.

- Det er hennes styringsform som nå står til kritikk. Hun bør forstå selv at hun bør gå. I ren anstendighet, sier Mortvedt.

Killengreens nåværende sjef, fornyingsminister Rigmor Aasrud, er ikke enig.

- Jeg har tillit til min departementsråd og den jobben hun gjør i departementet, slår hun fast overfor VG.

At Killengreens lederstil var omstridt, var Aasrud godt kjent med da hun ansatte henne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer