Aasrud ser ingen grunn til å gå av

Etter 22. juli-kommisjonens rapport.

BLIR SITTENDE: Fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud, her foran den utbombede høyblokka i regjeringskvartalet. Foto: JACQUES HVISTENDAHL / DAGBLADET
BLIR SITTENDE: Fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud, her foran den utbombede høyblokka i regjeringskvartalet. Foto: JACQUES HVISTENDAHL / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) ser ingen grunn til å trekke seg, men sier det er statsminister Jens Stoltenberg som bestemmer.

- Jeg er beredt på å fortsette arbeidet jeg har gjort i Fornyings- og administrasjonsdepartementet. Men det er statsministeren som bestemmer hva slags mannskap han vil ha, sier Aasrud til Klassekampen.

Hun tar inn over seg kritikken hennes departement får i 22. juli-kommisjonens rapport, men på spørsmål fra Nationen svarer hun klart nei om hun har vurdert å trekke seg.

Aasrud verner også Ingelin Killengreen, som var politidirektør fra 2000 til våren 2011. Fra våren 2011 har Killengreen vært ansatt som Aasruds departementsråd.

- Jeg har tillit til Killengreen som departementsråd hos meg. Hun har stor erfaring med sikkerhetsarbeid. Så får vi jobbe oss gjennom rapporten. Det er det viktigste. Killengreen har bidratt til at vi har løftet arbeidet med sikkerheten. Kritikken som rettes mot Politidirektoratet må andre svare for, sier Aasrud.

Killengreen ønsker overfor Nationen ikke å kommentere saken.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer