Aba (23) sparte i to og et halvt år for å gi mamma tidenes gave på sin egen bursdag

- Wow, wow, wow, sier moren, som nå endelig kan leve uten bekymringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Aba Atlas innrømmer at han ikke har vært verdens beste sønn, men for to og et halvt år siden mistet han faren sin. Det gjorde noe med den nå 23 år gamle mannen og hans forhold til moren, Soad.

- Lenge brydde jeg meg ikke så mye om moren min. Jeg svarte ofte ikke på telefonen og tok ikke hennes behov alvorlig, skriver Aba i en epost til Dagbladet.

Begynte å spare ... - Men så mistet jeg faren min, noe som gjorde at jeg forandret meg veldig mye. Jeg bestemte meg for å leve annerledes og verdsette moren min, den ene foreldreren jeg fortsatt har igjen. Jeg begynte også å spare penger til en helt spesiell dame.

Soad, Aba og resten av familien er fra Eritrea, men bor i Ottawa i Canada. Spesielt for Soad er dermed familien ekstra viktig. Aba minnes hvordan hun gjennom hele oppveksten jobbet lange skift for å forsørge familien, derfor tenkte han at hun fortjente noe helt spesielt.

I går fylte Aba 23 år, samtidig la han ut en video (ligger øverst i denne saken) som viser at han møter opp i den lokale banken, der han betaler en regning.

- Vil bli pensjonist Så går turen hjem til mamma Soad, som får en konvolutt fra sin egen sønn, 23 år etter at hun bar ham fram. Så blir det stille, før Soad skjønner at gutten hennes har betalt ned hele huslånet hennes, noe som endelig gjør at hun fra nå av kan slippe økonomiske bekymringer i hverdagen.

- Mange av vennene mine ønsket at jeg skulle bli med ut og feste på bursdagen min, men for meg var dette mye større enn noen gave eller fest jeg kunne fått selv, skriver Aba om den helt spesielle gaven.

- Det jeg ga henne er ikke en gang ti prosent av hva jeg har fått av henne. Det kan ikke en gang sammenliknes.

- Kan du si hvor stort huslån moren din hadde?

- Jeg ønsker ikke å få dette til å handle om pengene. Mammas smil og glede er det viktigste, at hun er glad betyr mye mer enn hvor mye penger hun skyldte, skriver Aba.

Aba er imidlertid usikker på om moren hans kommer til å bruke så mye av pengene på seg selv.

- Kjenner jeg henne rett, kommer hun nå til å legge penger til side i tilfellet jeg eller noen av søsknene mine havner i ei knipe. Ellers vet jeg at hun drømmer om å gå av med pensjon og flytte hjem til Eritrea og bo der på sine siste dager. Hun har ikke vært hjemme i fødelandet sitt på over ti år.

OVERRASKET: Aba Atlas fylte 23 år i går. Det feiret han med å gi en gave til mamma.
OVERRASKET: Aba Atlas fylte 23 år i går. Det feiret han med å gi en gave til mamma. Vis mer