ANGRER: Björn Ulvaeus er dypt ulykkelig etter at han vitset om Boston-tragedien. Foto: AFP/NTB Scanpix.
ANGRER: Björn Ulvaeus er dypt ulykkelig etter at han vitset om Boston-tragedien. Foto: AFP/NTB Scanpix.Vis mer

ABBA-Björn med usmakelig terrorvits

- Jeg er dypt ulykkelig, sier Björn Ulvaeus etter å ha vitset om tragedien i Boston på BBC.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag ble tre drept og over 160 ble skadet i det forferdelige terrorangrepet i målområdet til Boston Marathon. I dag var ABBA-legenden Björn Ulvaeus gjest på BBC programmet Breakfast, noe som ikke gikk helt etter planen.

I løpet av frokostprogrammet dro han en ekstremt dårlig vits om terrorangrepet i Boston. 

- Når jeg forstod hvor idiotisk det var hva jeg hadde sagt, klarte jeg bare å si «It is terrible» eller noe i den stilen. Men da hadde jeg allerede sagt det, sier han til Expressen.se.

67-årige Björn Ulvaeus ble spurt av programlederen om hvordan han holder seg i så god form.

- Jeg løper. Det er bra å løpe - så lenge du ikke springer Boston Marathon, svarte Björn Ulvaeus og fikk mildt sagt undrende blikk til svar fra BBC sin programleder.

Da dette ikke førte til noen latter fra programlederen, var han rask med å legge til «Which is terrible».

Programleder Charlie Stayt ble tvunget til å skifte tema.

- Det er forferdelig og veldig vanskelig å snakke om, sa hun før hun gikk videre til å spørre om han skrev sanger til Melodi Grand Prix.

Ber om unnskyldning Tabben ble rask plukket opp av svenske og engelske medier, og Björn Ulvaeus skjønte raskt selv at vitsen hans kom ut helt feil. I engelske medier blir uttalelsen omtalt som «smakløst», «generende» og «følelseløst». Nå angrer han og vil be om unnskyldning og forklare hvorfor det ble så feil.

- Jeg ble dypt ulykkelig når jeg fikk høre hvordan dette ble oppfattet. Det bare glapp ut av meg siden jeg hadde hørt at det var noe med Boston Marathon. Jeg fikk et spørsmål om løping og av og til sier man ting som man angrer seg ihjel på etterpå, sier han.

- Jeg håper at alle forstår at man av og til kan si noe som er veldig dumt. Men jeg er dypt ulykkelig hvis noen har misforstått meg. Jeg tror og håper at ingen kan tro at jeg med vitende og vilje vil fortelle vitser om en så tragisk hendelse.