- Abbas beslutning er forhastet

Haniyeh fortsetter som statsminister. Ignorerer Abbas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Den eksisterende regjeringen kommer til å fortsette sitt arbeid, sa Haniyeh natt til fredag.

Haniyeh ba sine væpnede tilhengere stanse gjengjeldelsesdrapene og forsikret om at Hamas ikke har til hensikt å erklære opprettelsen av en stat på Gazastripen.

- Jeg ber mine brødre i Hamas om å erklære et allment amnesti og å garantere for folks liv, sa Haniyeh, som samtidig la skylden for voldshandlingene den siste uka på lederne for Fatahs sikkerhetsstyrker.

- De har begått lovbrudd. De har drept personer bare på grunn av at de hadde skjegg og på grunn av deres tilknytning. De har bortført folk og likvidert dem foran øyene på deres familier, sa Haniyeh.

Hamas tok sent torsdag kveld kontroll over president Mahmoud Abbas sitt hovedkvarter i Gaza by, og kunngjorde at de nå kontrollerer hele Gazastripen.

Hamas-tilhengere sa til Hamas radiokanal at «korrupsjonens siste bastion nå har falt».

Ifølge Haniyeh hadde situasjonen på Gazastripen nådd «et utålelig nivå», men han lar døra stå åpen for forhandlinger. Hamas-ledere har tidligere denne uka satt som betingelse for samtaler med Fatah at Hamas får siste ordet når det gjelder sikkerheten på Gazastripen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer