JERUSALEM: President Mahmoud Abbas mener det ikke kan bli fred i Midtøsten før Jerusalem annerkjennes som hovedstad for en palestinsk stat. Her er Abbas på et møte i Samarbeidsorganisasjonen for islamske land. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis
JERUSALEM: President Mahmoud Abbas mener det ikke kan bli fred i Midtøsten før Jerusalem annerkjennes som hovedstad for en palestinsk stat. Her er Abbas på et møte i Samarbeidsorganisasjonen for islamske land. Foto: AP Photo/Lefteris PitarakisVis mer

Abbas: Ingen fred uten Jerusalem som palestinsk hovedstad

Det kan verken bli fred eller stabilitet i Midtøsten før Jerusalem anerkjennes som hovedstad for en palestinsk stat, advarer president Mahmoud Abbas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jerusalem er og kommer alltid til å forbli hovedstaden i den palestinske stat. Det kommer ikke til å bli noen fred eller stabilitet uten, sa Abbas under et ekstraordinært møte i Samarbeidsorganisasjonen for islamske land (OIC).

Møtet i den 57 land store organisasjonen finner sted i Istanbul onsdag som svar på USAs ensidige anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad.

Abbas fordømmer Donald Trumps beslutning og kaller den en gave til «sionistbevegelsen».

- Som om han ga bort en amerikansk by, sier Abbas og fastslår at Washington ikke lenger har noen som helst rolle å spille i en fredsprosess mellom palestinere og israelere.

(NTB)