Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Abbas kritiserer omverdenen for å tie

Palestinernes president fordømmer verdenssamfunnets «taushet».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Palestinernes president Mahmoud Abbas fordømmer verdenssamfunnets «taushet» etter det israelske angrepet som kostet minst 18 palestinere livet onsdag.

- Dette er en svart dag i historien om Israels angrep mot det palestinske folk, og en påminnelse om alle de massakrer som er utført av Israel siden starten på den israelsk-arabiske konflikten, sier Abbas.

Den palestinske presidenten kritiserer omverdenen for å lukke øynene for de israelske overgrepene.

- Vi fordømmer verdenssamfunnets taushet og de som rettferdiggjør de israelske handlingene, sier Abbas. Ødelegger alt 

Presidenten hadde også et klart budskap til israelerne da han onsdag formiddag møtte journalister i Gaza by.

- Dere (israelerne) vil ikke ha fred i det hele tatt. Dere har ødelagt alle muligheter for fred, og dere bør bære ansvaret, sa Abbas.

- Vårt folk er på randen av hva det orker. Vi må si ifra til verden, fra FN til Europa, om at de må undersøke disse grusomme handlingene som Israel har begått, fordi det trengs en verdensomspennende reaksjon for å få slutt på dem, sa Abbas.

En talsmann for den palestinske presidentens Fatah-parti sluttet seg til trusselen fra enkelte ledere i regjeringspartiet Hamas om å gjenoppta selvmordsaksjonene mot Israel. Selvmordsoperasjoner
- Vi oppfordrer al-Aqsa-martyrenes brigader og de væpnede grenene av alle de palestinske gruppene om å gjenoppta martyr-opersjonene i Israel, sier Fatah-talsmannen Jamal Obeid.

- Vi oppfordrer våre hellige krigere til å gjenoppta martyroperasjonene i Tel Aviv, Jerusalem, Haifa, Jaffa og andre steder, sa Hamas-lederen Nizar Rayan i en tale i Beit Lahiya onsdag.

- Israel bør utslettes fra jordens overflate. Det er en dyrisk stat som ikke respekterer menneskeverdet. Det er som kreft og må utryddes, sa Hamas-talsmannen Ghazi Hamad.

(NTB)

Hele Norges coronakart