<strong>PANAMA-PENGER:</strong> Sønnen til Palestinas president Mahmoud Abbas (bildet), Tareq Abbas har aksjer for millioner i skatteparadisselskap, ifølge Panama Papers avsløringer. Foto: AP Photo/Amr Nabil
PANAMA-PENGER: Sønnen til Palestinas president Mahmoud Abbas (bildet), Tareq Abbas har aksjer for millioner i skatteparadisselskap, ifølge Panama Papers avsløringer. Foto: AP Photo/Amr Nabil Vis mer

- Abbas' sønn har millioner i skatteparadisselskap

Panama-papirene avdekker at Palestinas president Mahmoud Abbas' sønn har aksjer verdt millioner i et skatteparadisselskap med bånd til den palestinske selvstyremyndigheten, melder Haaretz.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De lekkede dokumentene fra det Panama-baserte advokatfirmaet Mossack Fonseca avslører at medlemmer av Palestinas politiske elite har store økonomiske interesser i skatteparadiser, ifølge den israelske avisa.

Holdingselskapet Arab Palestinian Investment Company (APIC) ble registrert på De britiske jomfruøyene i 1994. Siden har APIC vokst seg til en økonomisk kjempe i palestinsk sammenheng, og selskapet er aktivt i nærmest alle sektorer i Palestinas økonomi. Presidentens sønn Tareq Abbas har siden 2011 sittet i APICs styre.

Det er offentlig kjent, men Panama-papirene avslører at presidentens sønn i 2013 hadde aksjeandeler verdt drøyt 8 millioner kroner, skriver Haaretz. Flere andre palestinere med bånd til den politiske eliten i Ramallah navngis også som eiere i APIC.

Tareq Abbas' advokat Kareem Sheadeh sier følgende til Haaretz om saken:

- Det anerkjente firmaet Deloitte har overoppsyn med APIC, og fullstendige og åpne detaljer om selskapets handler kan finnes i årsrapporten på nettsiden.

APIC ble registrert på den palestinske børsen i 2014. Den palestinske selvstyremyndigheten PA har i dag ingen aksjer i selskapet. Men det palestinske investeringsfondet PIF, som knyttes til Abbas, har en aksjepost på hele 18 prosent, ifølge Haaretz.

PIF oppgir selv å være et uavhengig investeringsselskap, men ifølge avisa har PA i realiteten stor innflytelse over fondet, og Abbas skal selv ha nærmest total kontroll over styret.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer