Abbas utpeker ny statsminister

Tidligere finansminister Salam Fayyad skal erstatte Haniyeh.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Palestinernes president Mahmoud Abbas utpeker tidligere finansminister Salam Fayyad til ny statsminister, opplyser Saeb Erekat, palestinernes fredsmekler til AP.

Ifølge nyhetsbyrået er Fayyad ikke tilknyttet verken Fatah eller Hamas.

Den uavhengige politikeren skal erstatte Ismail Haniyeh etter at Abbas i går oppløste regjeringen.

Haniyeh, som i natt uttalte at presidentens beslutning om å kaste regjeringen var forhastet, og erklærte at regjeringens arbeid fortsetter, har ikke kommentert uttalelsen.

EU støtter Abbas

EU har i dag understreket sin støtte til den palestinske presidenten.

- EUs presidentskap ønsker nok en gang å gi president Abbas vår fulle støtte. Vi ber alle parter om å støtte president Abbas, sier Tyskland, som innehar presidentskapet i EU.

Hevnaksjon

Foto: AFP/AWAD AWAD /SCANPIX
Foto: AFP/AWAD AWAD /SCANPIX Vis mer

Tidligere i dag tok Hamas ti av Fatahs ledere til fange på Gazastripen. Noen timer senere kom nyheten om at Fatah-tilhengere vandaliserte et av mediekontorene til Hamas i byen Nablus på Vestbredden.

Flere titalls væpnede menn skjøt mot døren til mediekontoret Al Awda, stormet lokalene og ødela datamaskiner og møbler. Angrepet anses som en hevnaksjon for at Hamas har tatt kontroll over Gazastripen.

Dagbladet.no kommer med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer