Abby (16) funnet i god behold i Det indiske hav

16 år gamle Abby Sunderland seiler alene rundt jorda. Under en storm i Det indiske hav i går, sendte hun ut nøsignal. Nå er hun funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||I går gikk nødalarmen fra Abby Sunderlands 40 fot store seilbåt Wild Eyes. Siden har hun ikke vært å få tak i på satelittelefonen hun har med seg.

I natt gikk flere land sammen om en redningsaksjon for 16-åringen, som befinner seg hundrevis av mil fra land i Det indiske hav.

Ifølge en fersk oppdatering på Abby Sunderlands blogg, er 16-åringen funnet i god behold:

«Vi har akkurat fått nyheter fra de australske redningsmannskapene. Flyet kom til stedet for noen minutter siden. Båten flyter fortsatt, men masta er brukket. Været er forferdelig. Flyet fikk radiokontakt, og Abby sier at hun har det bra!», skriver Abbys mor og far i bloggen.

Hadde eksakt posisjon Tre båter er sendt fra den franske øya Reunion i tillegg til flyet som ble sendt fra Perth i Australia. Det blir en av disse båtene som må ta med seg Abby og slepe båten til nærmeste havn.

For flyet er det fire timer ut til Abbys posisjon, som er over 3000 kilometer fra både Australia og Afrika. Flyet tok av fra Perth ved 01-tiden i natt, norsk tid.

Flyet var i stand til å finne båten umiddelbart fordi to nødsendere fortsatt sender ut GPS-data som angir båtens eksakte posisjon.

Abbys bror Zac, som selv seilte alene rundt jorda da han var 17, sa i går at han var trygg på at søsteren ville klare seg:

- Hun har kunnskapen og egenskapene for å komme seg igjennom dette. Hun har godt utstyr også, sier Zac Sunderland.

Ti meters bølger Abby Sunderland hadde vært igjennom flere dager med hardt vær, med bølger opp mot ti meter. I den siste telefonsamtalen med teamet på land, fortalte hun om de vanskelige forholdene, og at hun hadde problemer med motoren. Teamet ba henne om å sjekke noen andre ting, og så ringe tilbake.

- Hun la på for å sjekke noen ting, men ringte aldri tilbake, forteller Jeff Casher.

En time senere ble to nødsendere aktivert av Abby selv. Etter det har Abby ikke vært å få tak i på satelittelefonen.

Abby la fra land i Los Angeles 23. januar, med det mål for øye å bli den yngste til å seile jorda rundt uten stans. Problemer med motoren gjorde at rekordforsøket måtte brytes, da hun måtte til land i Cape Town i mai. Hun valgte likevel å fortsette turen.

REKORDFORSØK: Abby Sunderland (16) i det hun legger ut fra havna i Los Angeles med det mål for øye å bli den yngste til å seile jorda rundt uten å være i land.Foto: AP Photo/Richard Hartog)
REKORDFORSØK: Abby Sunderland (16) i det hun legger ut fra havna i Los Angeles med det mål for øye å bli den yngste til å seile jorda rundt uten å være i land.Foto: AP Photo/Richard Hartog) Vis mer