Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

ABC-brann var sabotasje

Det konkluderer en hemmelig rapport fra Christian Michelsens Institutt i Bergen. Gasseksplosjonen lille julaften raserte ABC-teatret i Oslo sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rapporten ble utarbeidet på oppdrag fra politiet i Oslo, og instituttet har gjennomført en nøyaktig rekonstruksjon av eksplosjonen.

- Vi vet hvor mange gassflasker som befant seg på stedet. Vi har forsøkt å rekonstruere gassutslippet, samt oppbyggingen og spredningen av gassen, opplyser avdelingsleder Kees van Wingerden ved Christian Michelsens Institutt.

På eksplosjonsstedet ble det funnet sju flasker med propangass. Blandet med oksygen, er denne gassen svært eksplosiv. Fem av gassflaskene ble funnet med kranene åpne.

- Jeg kan bekrefte funnet av de åpne gassflaskene, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt.

Rapporten var ferdig i mai. Etter det TV 2 erfarer konkluderer rapporten med at det er mer sannsynlig at eksplosjonen skyldtes en bevisst handling enn en ubevisst handling.

- Politiet ser alvorlig på saken, og har nedlagt mye arbeid i å finne ut hva som forårsaket eksplosjonen, sier Abrahamsen.

Dagbladet.no kommer tilbake mer mer.

(NTB)