Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Abdeslam sier han valgte å ikke sprenge seg selv

Terrorsiktede Salah Abdeslam skal ha fortalt sin bror at han valgte å ikke sprenge seg selv under terroraksjonen i Paris.

- HADDE SELVMORDSBELTE: Salah Abdeslam skal ha forklart belgisk politi at han hadde på seg et bombebelte og planla å sprenge seg selv ved fotballstadionet Stade de France utenfor Paris 13. november i fjor. Foto: EPA/BELGIAN FEDERAL POLICE/SCANPIX
- HADDE SELVMORDSBELTE: Salah Abdeslam skal ha forklart belgisk politi at han hadde på seg et bombebelte og planla å sprenge seg selv ved fotballstadionet Stade de France utenfor Paris 13. november i fjor. Foto: EPA/BELGIAN FEDERAL POLICE/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Salah Abdeslam skal ha forklart belgisk politi at han hadde på seg et bombebelte og planla å sprenge seg selv ved fotballstadionet Stade de France utenfor Paris 13. november i fjor.

Boren hans, Mohamed Abdeslam, har snakket med den terrorsiktede belgieren på telefon fra høysikkerhetsfengselet i Brugge. I samtalen sa Abdeslam at han bevisst valgte å ikke sprenge seg selv i aksjonen, ifølge BFMTV.

- Gjennomførte ikke - Hvis jeg hadde villet, ville det vært flere ofre. Heldigvis gjennomførte jeg ikke, skal Salah Abdeslam ha fortalt broren.

130 mennesker ble drept og 351 såret i terrorangrepene i Paris. De tre selvmordsbomberne som sprengte seg selv ved Stade de France tok kun livet av én person - trolig fordi de aldri kom seg inn på fotballstadionet der Frankrike og Tyskland spilte kamp.

Vil samarbeide i Frankrike Abdeslam er ifølge sin advokat avhørt én gang etter pågripelsen. Etter terrorangrepet i Brussel har han imidlertid nektet å forklare seg for politiet. Ifølge broren er det fordi Abdeslam mener han ikke har noe å svare for i Belgia, slik han har i Frankrike, skriver Le Soir.

- Han fikk først vite om angrepene i Brussel fordi han har TV på cella, hevder Mohamed Abdeslam.

Belgisk politi har imidlertid etablert flere koblinger mellom Abdeslam og mennene som utførte terrorangrepet i Brussel fire dager etter at han ble pågrepet.

Torsdag ble det bestemt at Abdeslam skal utleveres til Frankrike innen utgangen av neste uke. Han sier han vil samarbeide med fransk politi etter utleveringen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram