Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Abdeslams advokat angrepet i Brussel

Ble kritisert for å ha påtatt seg jobben som advokat for terroristen.

 ANGREPET:  Salah Abdeslams forsvarer, Sven Mary, måtte stenge kontoret etter angrepet. Foto: AFP/ Belga / Aurore Belot / Belgium OUT
ANGREPET: Salah Abdeslams forsvarer, Sven Mary, måtte stenge kontoret etter angrepet. Foto: AFP/ Belga / Aurore Belot / Belgium OUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Salah Abdeslams advokat, Sven Mary, skal ha blitt angrepet i Brussel-bydelen Forest tidligere i uken, ifølge avisen Le Soir.

Vedkommende som angrep advokaten, skal ha kritisert ham for å ha påtatt seg jobben med å forsvare en av gjerningsmennene bak terrorangrepet i Paris i november, melder NTB.

- Jeg måtte stenge kontoret mitt av hensyn til mine ansattes sikkerhet, sier Mary til avisen.

Mary sier han ikke ønsker politibeskyttelse etter hendelsen.

Lippestads tips Tidligere advokat Geir Lippestad har til Dagbladet sagt at han kan ane hvordan Sven Mary nå har det.

I 2011 sto Lippestad overfor den samme utfordringa. Terroristen Anders Behring Breivik hadde drept 77 mennesker i et angrep som sjokkerte Norge.

- Jeg tror han vil oppleve mye av det samme som jeg gjorde. De første dagene så er det mye arbeid og mye sterke inntrykk, du er så fokusert på jobben at refleksjonene rundt det større bildet ikke kommer før noen dager seinere, sa Lippestad til Dagbladet.

Han mener det viktigste akkurat nå, er at advokaten får folk til å forstå hvorfor Abdeslam skal ha et forsvar, og hvorfor Mary har valgt å være hans forsvarer.

- Det er veldig krevende å stå i et sånt søkelys, i en sak med så mye følelser hos mennesker som er berørt, og ikke bare hos de som er direkte berørt, men hele Europa, Frankrike og spesielt Paris. Man skal ikke si og gjøre mye feil før det er det siste man gjør som advokat, sa han.

- Endrer livet mitt Mary har hatt en rekke høyprofilerte saker de siste åra og den belgiske avisa Le Capital listet ham i 2014 som en av landets ti beste forsvarsadvokater. Dette kan likevel bli hans karrieres største sak.

- Jeg vet veldig godt hva som kommer og hvor lett det er å kritisere. Denne bransjen endrer livet mitt, livet til mine venner, til mine barn, sa Mary på en pressekonferanse lørdag.

- Jeg har valgt å være forsvarer og jeg har vært det i 20 år, understreket Mary.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart