Abdi (12) så ranerne flykte til fots

Og 14-åringer så dem tenne på fluktbilen. Politijakt på 160 centimeter høye ranere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere barn ble vitner da to maskerte personer flyktet fra store politistyrker etter ranet ved Orion kiosk i Jacob Aalls gate på Majorstua i 13-tida.

- Blødde fra beinet

7. klassingen Abdi (12) og flere andre skolebarn så ranerne løpe forbi Ullevål skole.

- Vi hadde friminutt, og det var noen i 8. klasse som ropte at det kom to menn løpende. Jeg så at de hadde mørke luer på seg langt ned i ansiktet. Det så ut som de hadde kllippet hull til øynene. De var ikke så veldig store. En av dem hadde lyst hår under lua, og det så ut som han ene blødde fra beinet. Det var blodspor etter dem, og de løp mot Damplassen, sier Abdi til Dagbladet.no.

Ransflukten skapte oppstyr på skolen, som ligger like ved blindveien Akersborg terasse. Det var der ranerne etterlot seg fluktbilen.

- Vi skjønte at det var noe som ikke var normalt med de to mennene som løp forbi, men vi ble ikke skremt, forteller 12-åringen.

Så antenning av fluktbil

Også to 14 år gamle venninner på vei hjem fra Marienlyst skole havnet midt i fluktruta til ransmennene.

ÅSTEDET: En ansatt i et spilleautomatfirma ble trolig ranet utenfor Orion kiosk for et ukjent pengebeløp. Foto: FRANK KARLSEN
ÅSTEDET: En ansatt i et spilleautomatfirma ble trolig ranet utenfor Orion kiosk for et ukjent pengebeløp. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer

- Bilen kom kjørende mot oss da vi gikk langs veien, og plutselig stoppet den noen meter fra oss. Jeg så at bilen begynte å brenne nesten samtidig som en mann gikk ut av den. Han kastet noe i bilen før han løp avgårde, forteller den ene jenta til Dagbladet.no.

Skolejentene løp i motsatt retning og fikk ikke sett så godt på raneren, men så at han hadde mørk jakke og bukse, og trolig en lue - som kan ha vært en opprullet finlandshette.

- Vi ble litt redde, men skjønte ikke så mye av det akkurat da. Like etterpå traff vi på en politibil, sier 14-åringen.

Ingen pågrepet

Ranerne blir beskrevet som rundt 160 centimeter høye og lyse i huden. Begge var iført finlandshetter da ranet skjedde. 

De to mennene skal ha truet en ansatt i en spilleautomatbedrift med både pistol og kniv under ranet, og fikk med seg et ukjent pengebeløp. Store bevæpnede politistyrker med hunder og støtte fra helikopter drev intens jakt på ranerne, uten resultat.

De to ransmennene var i 17-tida ennå på frifot, og politiet har nå trappet ned søket etter dem.

- Vi holder nå på med vitneavhør, og håper det vil gi oss oversikt over hva som skjedde. Foreløpig er ingen personer pågrepet, opplyser Inger Larsen ved Majorstua politistasjon.

Ifølge VGNett ble den blå Forden stjålet fra Vålerenga natt til i dag. Den delvis utbrente fluktbilen er tauet inn av politiet for tekniske undersøkelser. 

Mannen som ble ranet skal ha kommet fysisk uskadd fra dramaet

<B>PRØVDE Å FJERNE SPOR:</B> Det at den blå Ford Escorten som ble brukt under ranet bare ble delvis utbrent kan bety at gjerningsmennene ufrivillig har etterlatt seg noe som kan hjelpe politiet.