«Abdul» falt utenfor oljeluksusen. Han vervet seg til Den islamske stat

Vennene fikk dødsbudskapet på Twitter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KUWAIT (Dagbladet): Nå møter venner og slektninger av «Abdul» Dagbladet på hemmelig sted i Kuwait. De er livredde for reaksjoner fra myndighetene om de forteller vennens historie.

Dagbladet dokumenterte denne uka hvordan Kuwait antas å være en av de viktigste finansieringskildene til terrorgrupper i Syria, der opptil 100 unge nordmenn kjemper. Dagbladet forteller i dag hvordan den statsløse minoriteten i oljemekkaet Kuwait er blitt et lett bytte for rekruttererne til Den islamske stat, som både headhunter krigere på nettet - og fysisk ute i lokalsamfunnet. En slektning beskriver «Abdul»s reise slik:

- Vi visste ikke hva vi skulle tro da han dro til Syria. Han var en god venn, vi kunne snakke om alt - også de store, alvorlige temaene. Han forventet å finne meningen med livet. Men det var ikke det han fant.

Dro til Afghanistan Historien starter i 2007. «Abdul» var 20 år.

- Han var på utkikk etter en mening med ting, og det var derfor han reiste dit, sier en venn.

Krigen pågikk for fullt, og ISAF-styrkene var i harde kamper mot Taliban både nord og sør i landet. Det var 23. juli det året at løytnant Tor Arne Lau-Henriksen (33) fra Toten ble drept, og 8. november det året at grenader Kristoffer Sørli Jørgensen (22) fra Stange led samme skjebne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer