MISTET FEM:  Abdul Ghani (70) miset datteren, hennes ektemann og tre barnebarn i den tragiske flystyrten. Foto: AP PHOTO/Asif HASSAN
MISTET FEM: Abdul Ghani (70) miset datteren, hennes ektemann og tre barnebarn i den tragiske flystyrten. Foto: AP PHOTO/Asif HASSANVis mer

Abdul Ghani (70) mistet fem familiemedlemmer

Flystyrten i morges er den verste i Pakistansk historie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): - Vær så snill, for gud skyld, fortell meg noe, hva som helst! Bildene av en fortvilt far som akkurat har mistet datteren og svigersønnen ruller over TV-skjermen til den pakistanske tv-kanalen Express TV, melder BBC.Han holder opp et bilde av de to, tatt under bryllupet deres forrige helg.

- De var på bryllupsreise. Datteren min er ikke engang fylt 18, sier han før han bryter ut i tårer.

152 personer mistet livet da et Airblue-fly styrtet i et høydedrag rett nord for Islamabad i morges.  

Opplysning fra Pakistans innenriksminister Rehman Malik om at fem personer hadde overlevde, ga lenge de pårørende til flypassasjerene et håp, men det viste seg å være feilaktig.

Ingen overlevde den tragiske ulykken.

Pakistans verste ulykke 70-år gamle Abdul Ghani er lamslått av sorg etter å ha mistet fem av sine familiemedlemmer. Datteren, svigersønnen og de tre barnebarna hans var alle om bord på ulykkesflyet.

Styrten er den verste i Pakistan noen sinne, ifølge nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Den pakistanske regjeringen har allerede besluttet å gjøre dagen som til nasjonal sørgedag.

Trolig ingen nordmenn De fleste av de omkomne antas å være pakistanske statsborgere, men også to amerikanske statsborgere omkom, ifølge AP.

INGEN OVERLEVENDE:  146 passasjerer og seks crew-ansatte mistet livet da et Airblue fly styrtet i et høydedrag nord for Islamabad. Foto: AFP PHOTO/ADIL KHAN
INGEN OVERLEVENDE: 146 passasjerer og seks crew-ansatte mistet livet da et Airblue fly styrtet i et høydedrag nord for Islamabad. Foto: AFP PHOTO/ADIL KHAN Vis mer

Utenriksdepartementet i Oslo hadde onsdag ettermiddag ikke fått informasjon som tyder på at det var nordmenn om bord i flyet. Likevel mente pressekontakt Bjørn Svenungsen at det var for tidlig å trekke noen endelige konklusjoner.

— Vi har ikke fått noen bekymringsmeldinger, men det vil nok ta litt tid før man har en klar identifisering av alle de som var om bord, sa Svenungsen til NTB.

Dårlig vær
Dårlig være antas å være årsaken til at flyet, et Airbus A321, styrtet. Det har vært tett monsunregn i området de siste dagene.

- Tilsynelatende er ulykkesårsaken dårlig vær, men det må vi overlate til granskerne å finne ut av, sier talsmann for Airblue, Raheel Ahmed, som påpeker at de foreløpig er mest opptatt av å ta hånd om pårørende.

Flyet som styrtet, var ifølge DawnNews på vei fra Tyrkia til Islamabad via Karachi.

STYRET I HØYDEDRAG:  Dårlig vær antas å være årsaken til ulykken. Foto: Scanpix
STYRET I HØYDEDRAG: Dårlig vær antas å være årsaken til ulykken. Foto: Scanpix Vis mer