Abdul søkte visum - fratatt passet

Abdul Hameed fra Pakistan ville besøke Norge og søkte om turistvisum. Den norske ambassaden i Islamabad nektet ham ikke bare norsk visum. De tok passet hans med nederlandsk visum stemplet inn, og fikk dette slettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg er sjokkert. Dette er i strid med norsk lov, sier advokat Arild Humlen.

- Vi hadde grunn til å tro at vedkommende ønsket å komme seg til Norge for å søke om asyl. Det er grunnen til at vi handlet som vi gjorde, opplyser ambassaderåd Bjørn Johannessen i Islamabad.

- Jeg hadde ingen planer om å bli i Norge. Det var intervjueren som påsto at jeg ikke ville reise tilbake, sier Abdul Hameed til Dagbladet.

Samarbeid

- Vi beholdt passet hans og fortalte ham at vi kom til å sende det til den nederlandske ambassaden, hvor han ville få det tilbake. Vi meddelte også nederlenderne det inntrykket vi hadde fått i intervjuet. Dette er ting vi samarbeider med europeiske ambassader om, sier Johannessen.

- Da jeg hentet passet var mitt visum til Nederland strøket, og jeg gikk glipp av et kurs jeg hadde fått stipend for, sier Hameed.

Abdul Hameed forteller at han jobber som designer for Verdens Naturfond (WWF) i Pakistan og at han skulle til Nederland for å gå på et 18 måneder langt kurs. Han søkte om visum til Norge i begynnelsen av november i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer