<strong>LEDER:</strong> Presidentkandidat Abdullah Abdullah er fortsatt i ledelsen i det afghanske presidentvalget med 43,8 prosent etter at over 80 prosent av stemmene er telt opp. Foto: Reuters / NTB scanpix
LEDER: Presidentkandidat Abdullah Abdullah er fortsatt i ledelsen i det afghanske presidentvalget med 43,8 prosent etter at over 80 prosent av stemmene er telt opp. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer

Abdullah beholder ledelsen i Afghanistan

Etter at over 80 prosent av stemmene er telt opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Presidentkandidat Abdullah Abdullah er fortsatt i ledelsen i det afghanske presidentvalget med 43,8 prosent etter at over 80 prosent av stemmene er telt opp.

Det viser de foreløpige resultatene som den nasjonale afghanske valgkommisjonen la fram torsdag.

Nå når 82,6 prosent av stemmene nå er talt opp, har tidligere utenriksminister Abdullah fått 43,8 prosent mens hans nærmeste utfordrer er tidligere finansminister Ashraf Ghani med 32,9.

På tredjeplass ligger Zalmay Rassoul, også han tidligere utenriksminister, med 11,1 prosent av stemmene. Det endelige resultatet vil bli klart 14. mai, ifølge valgkommisjonen.

Dermed ser det ut til at Abdullah og Ghani møter hverandre i en andre valgomgang. Den skal etter planen holdes 28. mai.

(NTB)

<strong>MOTKANDIDAT:</strong> Ashraf Ghani. Foto: AP / NTB scanpix
MOTKANDIDAT: Ashraf Ghani. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer