LEDER: Abdullah Abdullah (i midten) leder foreløpig den første runden av presidentvalget i Afghanistan. Her under et valgkampsmøte i 31. mars. Foto: AFP PHOTO/WAKIL KOHSAR/NTB Scanpix
LEDER: Abdullah Abdullah (i midten) leder foreløpig den første runden av presidentvalget i Afghanistan. Her under et valgkampsmøte i 31. mars. Foto: AFP PHOTO/WAKIL KOHSAR/NTB ScanpixVis mer

Abdullah i tet i Afghanistan

Tidligere utenriksminister Abdullah Abdullah leder første runde av presidentvalget i Afghanistan, ifølge den første delopptellingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opptellingen av 10 prosent av stemmene fra 26 av landets 34 provinser viser at den tidligere opposisjonslederen og utenriksministeren leder, med 41,9 prosent av stemmene, meldte landets valgkommisjon søndag.

På andreplass er tidligere finansminister Ashraf Ghani med 37,6 prosent av stemmene. En tredje kandidat i valget, som støttes av to av president Hamid Karzais brødre, ligger langt bak de andre med 9,8 prosents oppslutning.

- Jeg vil understreke at resultatene kan endre seg framover og at dette ikke er det endelige resultatet, sier leder av valgkommisjonen, Ahmad Yousuf Nuristani.

Kommisjonen har tidligere fastslått av valget forrige helg var preget av omfattende fusk.

Valget ble avholdt 5. april, men resultatet vil ikke være klart før om flere uker. En av grunnene til at det tar så lang tid, er at alle urner med stemmesedler må fraktes til hovedstaden Kabul. Dagen etter valget ble en bil med stemmeurner fra fire valglokaler sprengt i lufta i provinsen Kunduz.

Dersom ingen av kandidatene får mer enn 50 prosent av stemmene, skal det etter planen holdes en andre valgomgang i slutten av mai.
(NTB)