Abe kondolerer til Pearl Harbor-pårørende

- Vi må aldri gjenta krigens grusomheter.

HISTORISK BESØK: Japans statsminister Shinzo Abe er på besøk hos president Barack Obama på Hawaii. Foto: Nicholas Kamm  / AFP / NTB Scanpix
HISTORISK BESØK: Japans statsminister Shinzo Abe er på besøk hos president Barack Obama på Hawaii. Foto: Nicholas Kamm  / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Japans statsminister Shinzo Abe gir sine «oppriktige og evigvarende kondolanser» til familiene til de over 2.400 soldatene som mistet livet i angrepet mot Pearl Harbor for 75 år siden.

Under det historiske besøket på marinebasen i Hawaii la Abe sammen med USAs president Barack Obama ned en blomsterkrans på minnesmerket over de falne amerikanske soldatene i angrepet.

- Vi må aldri gjenta krigens grusomheter, sa Abe.

Det er første gang en japansk statsminister og en amerikansk president sammen besøker Pearl Harbor, som ble angrepet av Japan i desember 1941. Angrepet førte til at USA besluttet å gå aktivt inn i andre verdenskrig.

- Valgte vennskap

På en felles pressekonferanse etter besøket understreket Obama at USA og Japan valgte vennskap og fred etter krigen og at alliansen mellom de to landene «aldri har vært sterkere».

- Jeg håper at vi sammen sender en beskjed til verden om at det er mer å vinne på fred enn på krig, at forsoning bærer større frukter enn gjengjeldelse, sa han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer