Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

ABI glad for etterforskning

Aker Brygge Invest (ABI) synes det er positivt at Økokrim har begynt å etterforske påstandene om selskapets angivelige svindel av småsparere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en pressemelding skriver ABIs daglige leder Christer Tromsdal at han og selskapet «føler at etterforskningen vil føre til at Økokrim vil få fram sannheten i disse handlingene/påstandene». Han har ikke sett noen grunn til å engasjere advokat for å ivareta selskapets interesser.

Økokrim har siktet sentrale personer både i Aker Brygge Invest og Nord-Trøndelag Assuranse for å spre villedende informasjon, bekrefter fungerende Økokrim-sjef Einar Høgetveit.

- Vi ransaket kontorer søndag og i dag, gjorde beslag i dokumenter og avhørte personer i miljøet rundt ABI og Nord-Trøndelag Assuranse, sier Høgetveit.

Økokrim har ikke begjært fengsling av noen personene som er siktet i henhold til straffelovens paragraf 273: «Den som sprer uriktig eller villedende opplysninger for å påvirke priser på varer, verdipapirer (...) straffes med fengsel inntil fire år».

Bøter kan anvendes i tillegg til fengselsstraff.

(NTB)

Les også:

Tromsdal og Lien siktet i aksjeskandalen
Tromsdal og Lien siktet i aksjeskandalen Vis mer