ABI slått konkurs

Aker Brygge Invest er slått konkurs av Oslo skifterett. Det blåste storm rundt firmaet etter avsløringen av småsparerskandalen i Verdal i fjor høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ABIs ledelse ønsket selv å få i stand en styrt avvikling etter at fjorårets underskudd kom på 23 millioner kroner.

Men skifteretten satte foten ned.

Barber-aksjer

- Dette ville aldri skjedd med et selskap som ikke hadde blitt utsatt for den negative omtalen som ble ABI til del i fjor høst, sier advokat Birger Nilsen i Advokatfirmaet Lyng & co. til Dagbladet.no.

Dagens Næringsliv avslørte i fjor høst at en rekke småsparere hadde kjøpt aksjer til overpris i barberhøvelfirmaet Ruud & Rye.

Aksjene ble solgt av personer tilknyttet Nord-Trøndelag Assuranse i Verdal.

Økokrim etterforsker påstander om at Nord-Trøndelag Assuranse og ABI utarbeidet villedende selskapsinformasjon som bidro til å lokke småsparere på kroken.

Påkjærer

Et skattekrav på 7 millioner kroner fra Kemneren utløste krisa i ABI.

- En bestemmelse i skatteloven sier at underskudd i avviklingsåret kan tilbakeføres mot overskudd i de to foregående år. Dermed ville dette gått opp i opp for ABI, siden overskuddet i de to foregående årene var på ca 23 millioner kroner. Skifteretten sier at denne retten bortfaller, fordi den mener at underskuddet i ABI ikke er godt nok dokumentert. Det finner jeg uforståelig siden regnskapet er godkjent av revisor. Jeg er helt trygg på at ABI kan oppfylle et hvert dokumentasjonskrav. Derfor vil kjennelsen som åpner for konkurs i ABI, bli påkjært, sier advokat Nilsen til Dagbladet.no.

arve.bartnes@dagbladet.no

ADVOKAT: _Vi påkjærer kjennelsen som åpner for konkurs i ABI, sier advokat Birger Nilsen i Advokatfirmaet Lyng & co.